DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. maijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas
2
2

Reģionālā diskusija: "2018. gada Saeimas vēlēšanas un to ietekme uz Latvijas ārpolitiku"

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jau rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās iedzīvotāji izšķirs, kurš turpmāk veidos Latvijas ārpolitiku un kāda tā būs. Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece šī gada janvārī norādīja, ka lielākā atbildība ir un paliek Latvijas neatkarības un drošības stiprināšana. Kā pēc 13. Saeimas velēšanām izskatīsies sadarbība ar mūsu sadarbības partneriem – Eiropas Savienību (ES), NATO, partneriem Atlantijas okeāna otrā pusē, Baltijas valstīm un Ziemeļvalstīm, kā arī Austrumu partnerības valstīm?

Šos un citus jautājumus risināsim 11. maijā no plkst. 10:30 līdz 11.10, kad Latvijas Ārpolitikas institūts (LĀI) rīkos publisko diskusiju: “2018. gada Saeimas vēlēšanas un to ietekme uz Latvijas ārpolitiku” Majoru vidusskolas Aktu zālē, Rīgas ielā 3, Jūrmalā.

Diskusijā piedalīsies Saeimā pārstāvēto frakciju pārstāvji: Lolita Čigāne (Vienotība), Aleksandrs Kiršteins (Nacionālā apvienība VL-TB/LNNK), Edvards Smiltēns (Latvijas Reģionu Apvienība), Igors Pimenovs (Saskaņa), Artis Rasmanis (Zaļo un Zemnieku savienība) un Edvards Smiltēns (LRA). Diskusiju vadīs LĀI pētnieks Mārtiņš Daugulis.

 Diskusija tiek rīkota Latvijas ārējās un drošības politikas gadagrāmatas, kā arī Latvijas ārlietu simt gades projektu ietvaros. Abus projektus atbalsta Latvijas Republikas Saeima un Latvijas Republikas Ārlietu ministrija; pasākumi tiek rīkoti sadarbībā ar informācijas aģentūru LETA.

Reģionālās diskusijas iepriekšējos gados tika organizētas Daugavpilī, Liepājā, Cēsīs, Jelgavā, Rēzeknē, Ventspilī, Cēsīs, un Bauskā.

Ieeja pasākumā  ir bez maksas.

Pēc diskusijas paredzēta kafijas pauze Majoru vidusskolas ziemas dārzā.

Visus interesantus 11. maijā gaidīsim Jūrmalā!

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI