DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

BISS ir studentu iespēja kļūt par prasmīgiem mediju lietotājiem un veidotājiem

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Baltijas Starptautiskā vasaras skola (BISS) jau divdesmito reizi norisināsies Vidzemes Augstskolā (ViA). No 19. līdz 30. jūnijam ārzemju un latviešu studenti iegūs zināšanas par tēmu „Mediju pratība un demokrātija: Baltijas perspektīva”.

Programmas mērķis ir padarīt studentus par uzmanīgākiem mediju patērētājiem un satura veidotājiem, kā arī uzlabot spēju analītiski un kritiski lūkoties uz mediju lietojumu. Islams Bairamovs no Kazahstānas stāsta, ka iepriekšējās vasaras skolas pieredze ļāvusi saprast medijus no citas perspektīvas: "BISS laikā mēs analizējām medijus ne tikai no lasītāja un patērētāja pozīcijas, bet arī no mediju satura veidotāju puses".

BISS 2018.gada programmā plecu pie pleca darbosies studenti no Latvijas, Amerikas Savienotajām Valstīm un citām valstīm. Visi dalībnieki piedalīsies lekcijās, semināros un darbnīcās, kuras vadīs dažādu mediju un komunikācijas jomas pārstāvji. Tāpat studenti iepazīs Latvijas kultūru un dabu, jo dosies izbraucienos un kopīgi svinēs tradicionālos saulgriežu svētkus. Pagaidu programma un informācija par pieteikšanos pieejama šeit: http://va.lv/en/summer-school/biss-programme-2018

BISS ir tradicionāla 10 dienu gara vasaras izglītības programma angļu valodā, kas ViA norisinās kopš 1999. gada. Vidzemes Augstskola BISS2018 rīko sadarbībā ar Valsts izglītības un attīstības aģentūru, Baltijas jūras valstu padomi, Minnesotas universitāti un Valmieras pašvaldību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI