DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. novembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Publiskā diskusija: Kāda ir Eiropas Savienības drošības un aizsardzības nākotne?

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien, 13. novembrī Latvijas Ārpolitikas institūts (LĀI) sadarbībā ar Igaunijas vēstniecību Rīgā, Francijas vēstniecību Rīgā, Vācijas vēstniecību Rīgā, Frīdriha Eberta fondu, Francijas institūtu Latvijā un Milrem Robotics rīko publisko diskusiju: “Kāda ir Eiropas Savienības drošības un aizsardzības nākotne?” Diskusija no plkst. 15.00 līdz 17.30 norisināsies ES mājas otrajā stāvā.

Diskusija tiek iedalīta divos paneļos. Pirmajā diskusijas daļā: "Eiropas Savienības drošības un aizsardzības iekšējā dimensija." No plkst. 15.10 līdz 16.20 ekspertu grupa risinās jautājumus, kas saistīti ar ES Kopējās drošības un aizsardzības politikas (KDAP) pašreizējo statusu un nākotnes perspektīvām, tostarp, stratēģiskajiem mērķiem, ES aizsardzības finansējumu, valstu prioritāšu koordinēšanu, kā arī Eiropas aizsardzības rūpniecību, pētniecību un attīstību. Diskusiju vadīs LĀI pētnieks Dr. Māris Andžāns.

Otrajā diskusijas daļā: "Eiropas Savienības drošības un aizsardzības ārējā dimensija" No plkst. 16.20 līdz 17.30 ekspertu grupa aplūkos ES Kopējās drošības un aizsardzības politikas (KDAP) ārējo dimensiju: Šī brīža situāciju un nākotnes perspektīvas ES misiju un ārvalstu operāciju kontekstā, sadarbību ar NATO, tai nesaistītām valstīm un citām organizācijām. Tāpat arī tiks vērtēta vai dziļāk integrēta ES pieeja var būt kā papildus elements NATO, tādējādi aizstāvot ES pret ārējiem satricinājumiem.

Diskusiju vadīs LĀI asociētais pētnieks Dr. Edijs Bošs.

Diskusijai ir iespēja reģistrēties šeit:  http://ej.uz/EUdefence

Diskusijās piedalīsies politiķi un eksperti no Francijas, Igaunijas, Vācijas, Somijas, Eiropas Ārējās darbības dienesta, kā arī Latvijas.

Pasākums norisināsies angļu valodā. Plašāka informācija ir pieejama šeit: http://liia.lv/en/news/event/public-discussion-which-future-for-the-european-defence-and-security-650

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI