DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Ugunsgrēkā Rīgā izglābts viens cilvēks

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 24.oktobra plkst. 6.30 līdz 25.oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 39 izsaukumus – 20 uz ugunsgrēku dzēšanu, 12 uz glābšanas darbiem, bet septiņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Šonakt plkst. 2.05 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Emmas ielā Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtama deguma smaka. Ierodoties notikumu vietā tika konstatēts, ka ēkas pirmā stāva dzīvoklī izveidojies piedūmojums no piedeguša ēdiena, kas bez uzraudzības bija atstāts uz plīts un dedzis 0,01m2 platībā. Liesmas bija izdevies apdzēsts pirms VUGD ierašanās. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts vīrietis, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 02.31.

VUGD atgādina, ka nereti piedeguša ēdiena izraisītos ugunsgrēkos cietušos un izglābtos cilvēkus no traģēdijas šķir tikai kaimiņu un garāmgājēju modrība, kuri par redzētajiem dūmiem ziņo ugunsdzēsējiem glābējiem. Statistikas dati parāda šīs problēmas nopietnību – šogad līdz 15.oktobrim VUGD devies uz 353 ugunsgrēka dzēšanu, kas saistīti ar bez uzraudzības atstātu ēdienu uz plīts. Šajos ugunsgrēkos cietuši 27, bet izglābts 21 cilvēks. VUGD aicina iedzīvotājus nepaļauties tikai uz kaimiņiem un garāmgājējiem, bet ievērot piesardzību, sildot vai gatavojot ēdienu, kā arī uzstādīt mājoklī dūmu detektoru, kas laikus palīdzēs atklāt piedūmojumu.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, matu veidotājs un dušas kabīne, kravas automašīna, vieglās automašīnas, pirts siena un griesti, šķūņa piebūve.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI