DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Mācībās “Kristaps 2017” pilnveido valdības praktiskās iemaņas pārvarēt hibrīdapdraudējumu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien, 17. oktobrī, Nacionālo bruņoto spēku Apvienotajā štābā notika Ministru kabineta mācības “Kristaps 2017”, kurās ārkārtas izbraukuma sēdes formātā valsts augstākās amatpersonas, drošības iestāžu vadība un valsts pārvaldes iestāžu eksperti pilnveidoja savas praktiskās un teorētiskās iemaņas hibrīdapdraudējuma pārvarēšanas plānošanā, lēmumu pieņemšanā un plānoto pasākumu izpildē.

Mācību "Kristaps 2017" uzdevumi bija apspriest un apstiprināt Ministru kabineta lēmumu par izņēmuma stāvokļa izsludināšanu visā valsts teritorijā vai tās daļā, analizēt atsevišķu ministriju un valsts iestāžu uzdevumus, pieņemt lēmumu par papildu personālsastāva un materiālo resursu piešķiršanu Aizsardzības un Iekšlietu ministriju struktūrvienībām, kā arī citām ministrijām atbilstoši to pieprasījumiem.

Mācību laikā dalībnieki diskutēja par iepriekš sagatavotiem lēmumu projektiem. Mācības "Kristaps 2017" norisinājās pēc izdomāta scenārija, kas veidots, lai pārbaudītu valdības spējas hibrīdapdraudējuma pārvarēšanā.

Lai pilnveidotu augstāko amatpersonu iemaņas, Ministru kabineta mācības norisinās regulāri.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI