DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. decembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

E. Rinkēvičs: Krievijas agresijai Ukrainā jābūt augstai prioritātei EDSO dienaskārtībā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
8. decembrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalījās Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) 23. Ministru padomes sanāksmē Hamburgā.

Sanāksmes laikā E. Rinkēvičs uzstājās ar runu, kurā uzsvēra EDSO lomu konflikta risināšanā Ukrainā. Ministrs norādīja, ka "Krievijas agresija Ukrainā ir skaidrs pierādījums tam, ka tiek ignorēta starptautiskās drošības sistēma un pārkāptas starptautiskās tiesības". Lai atgrieztos pie drošības situācijas Eiropā, kas balsta uz EDSO pamatprincipu un vienošanos izpildi, konflikta risinājumam Ukrainā jārespektē Ukrainas neatkarība, suverenitāte un teritoriālā vienotība starptautiski atzītajās robežās, norādīja ministrs. Vienlaikus E. Rinkēvičs pauda bažas par cilvēktiesību situāciju Krievijas atbalstīto separātistu kontrolētajās teritorijās un īpaši uzsvēra cilvēktiesību pārkāpumus Krievijas anektētajā Krimā, tostarp pret Krimas tatāru kopienu. 

Uzrunā EDSO ārlietu ministriem E. Rinkēvičs vērsa uzmanību arī uz EDSO nozīmīgo lomu ieilgušo konfliktu atrisināšanā Moldovā un Dienvidkaukāza valstīs, aicinot tam veltīt vēl lielākus spēkus un politisko gribu.

Tāpat E. Rinkēvičs uzsvēra, ka nepieciešams turpināt iesākto darbu, lai īstenotu savstarpējās uzticēšanās pasākumus arī kiberjautājumos, kā būtisku minot brīvprātīgu dalīšanos ar informāciju.

EDSO Ministru padome ir organizācijas galvenā lēmējinstitūcija un izpildinstitūcija. Ministru padomes sanāksmes notiek ik gadu, un 57 EDSO dalībvalstu ministriem tās ļauj pārskatīt un novērtēt organizācijas darbību iepriekšējā gada laikā, kā arī sniedz iespēju uzzināt dalībvalstu nacionālās nostājas drošības un sadarbības jautājumos.

Komunikācijas grupa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI