DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. decembrī, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts sekretārs A. Pildegovičs Pakistānā pārrunā divpusējās sadarbības paplašināšanas iespējas

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
6. decembrī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs piedalījās ceturtajās Latvijas un Pakistānas politiskajās konsultācijās, kas norisinājās Islāmābādā. No Pakistānas puses konsultācijas vadīja Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Eiropas jautājumos Zahīrs A. Janjua (Zaheer A. Janjua). Tikšanās laikā tika pārrunāti divpusējo attiecību jautājumi, ES-Pakistānas attiecības, reģionālie jautājumi, starptautiskās aktualitātes, kā arī sadarbība starptautiskajās organizācijās.

Divpusējo attiecību jomā sarunas partneri bija vienisprātis, ka līdzšinējā Latvijas un Pakistānas sadarbība attīstās sekmīgi, vienlaikus norādot, ka ekonomikas jomā pastāv neizmantots potenciāls, īpaši farmācijas, kokrūpniecības, lauksaimniecības un pārtikas rūpniecības jomās. A. Pildegovičs minēja, ka Latvija aktīvi iesaistās dažāda veida starptautiskās un reģionālās iniciatīvās, lai veicinātu transporta savienojumu attīstību Eirāzijas kontinentā. Z. A. Janjua norādīja, ka Pakistānas interesēs ir ciešas ekonomiskās attiecības ar Latviju, un pauda gatavību turpināt darbu pie līgumtiesiskās bāzes paplašināšanas ekonomikas jomā, kas dotu papildu impulsu uzņēmējiem izvērtēt potenciālās sadarbības iespējas starp valstīm.

Pakistānas Ārlietu ministrijā A. Pildegovičs tikās arī ar Pakistānas premjerministra padomnieku ārlietu jomā Sartaju A. Azizu (Sartaj A. Aziz), kuru ielūdza ierasties vizītē Latvijā. 

Vizītes laikā valsts sekretāram notika tikšanās Kodolmedicīnas, onkoloģijas un radioterapijas institūtā (Nuclear Medicine, Oncology & Radiotherapy Institution), Pakistānas kodoldrošības ekselences centrā (Pakistan Centre of Excellence for Nuclear Security) un Pakistānas kodolenerģijas izmantošanas regulējošo iestādē (Pakistan Nuclear Regulatory Authority). Tikšanos mērķis bija uzzināt Pakistānas nostāju kodoldrošības jomā, kā arī iepazīties ar atbilstošajām sertifikācijas un licencēšanas procedūrām stratēģiski svarīgu preču eksportam uz Pakistānu. A. Pildegovičs tikās arī ar Stratēģiskā studiju institūta (Institute of Strategic Studies) valdes priekšsēdētāju.

Tiekoties ar ES delegācijas Pakistānā vadītāja vietnieci Anni Marčali (Anne Marchal), tika pārrunātas ES un Pakistānas divpusējo attiecību aktualitātes, kā arī aktualitātes Dienvidāzijas reģionā.

Vizītes noslēgumā A. Pildegovičs apmeklēja Latvijas goda konsula Islāmābādā Iftikara Rasula Ghumana (MIftikhar Rasul Ghuman) rīkoto pieņemšanu, uz kuru tika aicinātas augsta ranga Pakistānas amatpersonas, uzņēmēji un ārvalstu diplomātiskā korpusa pārstāvji

Valsts sekretāru vizītē pavadīja Latvijas vēstnieks Pakistānā Igors Apokins, kurš rezidē Rīgā.

Komunikācijas grupa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI