DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. oktobrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Starptautiska konference "Kiberšahs 2016" fokusēsies uz IT drošības aktualitātēm

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
6. oktobrī Latviešu biedrības namā CERT.LV un ISACA Latvijas nodaļa organizēs starptautisku IT drošības konferenci "Kiberšahs 2016", kura pulcēs 700 IT drošības speciālistus un interesentus.

Šī gada konferences tēmas būs izspiedējvīrusu draudi, mobilo iekārtu drošība, tīkla drošība, privātums digitālajā vidē, atbildīgu ievainojamību atklāšanas process un personas datu aizsardzības aspekti. Ikvienam interesentam būs iespējams vērot konferenci tiešsaistē vietnē straume.lmt.lv.

Konferencē ar prezentāciju par kvantu datoru ietekmi uz kiberdrošību uzstāsies arī prof. Andris Ambainis, tāpat prezentācijas sniegs lektori no Zviedrijas, Portugāles, Nīderlandes, Beļģijas un Latvijas.

Šogad pirmo reizi konferencē notiks zinātniskā sesija, kuru pārstāvēs Banku augstskolas profesionālās maģistru studiju programmas "Kiberdrošības pārvaldība" pasniedzēji un studenti.

Konferences mērķauditorija ir valsts un pašvaldību iestāžu atbildīgās personas par IT drošību, IT drošības speciālisti, IT drošības entuziasti, kā arī citi nozares pārstāvji.

Pasākuma ģenerālsponsori ir SIA "Digitālās ekonomikas attīstības centrs" un SIA "Latvijas Mobilais Telefons". Konferenci atbalsta arī Latvijas Republikas Aizsardzības ministrija.

Pasākums notiek Eiropas kiberdrošības mēneša ietvaros. Kiberdrošības mēneša mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par kiberdrošību. Pasākumu uzsvars tiek likts uz lietotāju izglītošanu par virtuālās vides apdraudējumiem un atbildīgu attieksmi pret datu un informācijas drošību.

Svetlana Amberga, CERT.LV sabiedrisko attiecību projektu vadītāja

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI