DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Mārīte Seile
Izglītības un zinātnes ministre
07. septembrī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Amatpersonas runa
TĒMA: Izglītība

Izglītības un zinātnes ministres Mārītes Seiles uzruna LU Dabaszinātņu akadēmiskā centra atklāšanā Torņakalnā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Edijs Pālens, LETA

Augsti godātais Valsts prezidenta kungs, rektora kungs, godātie viesi!

Izcilais britu arhitekts Normens Fosters savulaik teicis, ka arhitektūra atspoguļo vērtības. Šodien mēs atklājam pirmo no jauna uzbūvēto augstskolas ēku kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas. Šī ēka liecina par vērtībām, kas mums Latvijā ir svarīgas, - izglītība, zinātne un inovācijas.

Ir Jurģu diena, un pārceļoties uz jaunu mājvietu, mēs parasti cenšamies atstāt vecās lietas vecajā vietā un paņemt līdzi to, kas ir vērtīgs. Es ceru, ka tieši tāda revīzija ir notikusi arī Latvijas Universitātē, uz šo skaisto, moderno ēku - jauno Dabaszinātņu akadēmisko centru paņemot līdzi to, kas mums patiesi ir vajadzīgs konkurētspējīgai, kvalitatīvai, ne tikai Eiropas, bet arī pasaules līmeņa izglītībai un zinātnei.

Es novēlu, lai šo ēku piepilda sadarbību veicinoša, dzīva un radoša atmosfēra. Te kopā strādās dažādu fakultāšu studenti un pasniedzēji. Aiciniet ciemos citu fakultāšu un nozaru viesus, aiciniet uzņēmējus! Turklāt šī ēka iedzīvina to, kas mums patiesi nepieciešams starptautiski konkurētspējīgai augstākajai izglītībai, - te cieši līdzās strādās arī vairāk zinātniskie institūti. Esmu pārliecināta, ka šī sinerģija būs patiesi labs piemērs daudzām jomām Latvijā, kā sadarboties un strādāt, lai Latvija būtu veiksmīga un konkurētspējīga.

Arhitektūra atspoguļo vērtības. Es ceru, ka šī augstskola un fakultātes, viss jaunais akadēmiskais centrs atspoguļos arī to godaprātu, ko sabiedrība sagaida no augstākās izglītības un zinātnes: plašas, arvien jaunas zināšanas un pamatoti, argumentēti, noderīgi viedokļus, uz kuriem paļauties.

Lai mūsu valsts ir veiksmīga, gudra, prasmīga un laimīga!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI