SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
Aiga Nulle
LV portāls
29. aprīlī, 2023
RUBRIKA: Infografika
TĒMA: Drošība
6
6

No 1. maija ar uguni mežā jābūt īpaši piesardzīgiem

Laikapstākļiem kļūstot siltākiem un sausākiem, ugunsbīstamība mežos būtiski palielinās, tāpēc, lai mazinātu meža ugunsgrēku izcelšanos, 1. maijā visā Latvijas teritorijā Valsts meža dienests noteicis ugunsnedrošā laikposma sākumu.

Ugunsnedrošajā laikposmā vasaras periodā visiem iedzīvotājiem tiek noteikti aizliegumi un ierobežojumi, un, ņemot vērā laikapstākļus, katru gadu tiek izsludināts tā sākums un beigas. To paredz Ministru kabineta noteikumi Nr. 238 “Ugunsdrošības noteikumi”, par kuru neievērošanu var tikt piemērota administratīvā, civiltiesiskā un arī kriminālatbildība.

Valsts meža dienests informē, ka šogad ir reģistrēts jau 61 meža ugunsgrēks un kopējā izdegusī meža zemes platība ir 22,29 hektāri, tai skaitā jaunaudzes 12,6 hektāru platībā.

2022. gadā visbiežākais meža ugunsgrēku cēlonis bija cilvēku neuzmanīga rīcība ar uguni, tāpēc ikvienam iedzīvotājam, uzturoties mežā, ugunsnedrošajā laikposmā ir jāievēro īpaša piesardzība un ugunsdrošības prasības. Piemēram, ugunskurus drīkst kurināt tikai īpaši ierīkotās vietās, tos nedrīkst atstāt bez uzraudzības, kā arī aizliegts pa mežu un purvu ārpus ceļiem pārvietoties ar mehāniskajiem transportlīdzekļiem.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI