NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
23. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Dienas fakts
TĒMA: Vide
6
6

Naktī uz svētdienu pulksteņa rādītāji jāpagriež vienu stundu atpakaļ

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Eiropas Savienības dalībvalstīm ir vienots vasaras laika sākums un beigas.

LV portāla infografika

Šonedēļ Latvijā beigsies vasaras laiks un 25. oktobrī plkst. 4.00 (naktī no sestdienas uz svētdienu) pulksteņa rādītāji jāpagriež vienu stundu atpakaļ.

Tā kā Eiropas Savienības līmenī vienots redzējums par jauniem laika maiņas nosacījumiem vēl nav panākts, šobrīd joprojām tiek ievērota iepriekš apstiprinātā kārtība – vasaras laiks Latvijā ir spēkā no marta pēdējās svētdienas līdz oktobra pēdējai svētdienai, informē Ekonomikas ministrija. Pāreja uz vasaras laiku notiks 2021. gada 28. martā.

Pāreju uz vasaras laiku un atpakaļ Latvijā nosaka Ministru kabineta noteikumi Nr. 1010 “Par pāreju uz vasaras laiku”. Noteikumos minēts, ka Latvijā pāreja uz vasaras laiku notiek šādā kārtībā: marta pēdējā svētdienā plkst. 3.00 pulksteņa rādītājus pagriež par vienu stundu uz priekšu, un attiecīgi oktobra pēdējā svētdienā plkst. 4.00 – vienu stundu atpakaļ.

Savukārt Eiropas Savienībā pāreju uz vasaras laiku nosaka Eiropas Parlamenta un Padomes 2001. gada 19. janvāra direktīva 2000/84/EK par noteikumiem attiecībā uz vasaras laiku. Direktīva nosaka vasaras laika sākumu un beigas vienoti visām Eiropas Savienības dalībvalstīm.

Vasaras laiks Latvijā pirmo reizi tika ieviests 1981. gadā. Sākot no 1997. gada, vasaras laiks ir spēkā no marta pēdējās svētdienas līdz oktobra pēdējai svētdienai. Papildu informācija par pāreju uz vasaras laiku un atpakaļ pieejama Ekonomikas ministrijas tīmekļa vietnē.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI