NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
02. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: E-vide
13
13

Seko līdzi e-pastā tev atlasītam “Latvijas Vēstneša” saturam!

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Latvijas Vēstnesis” publiskojis jaunu iespēju, kas interesentiem piedāvā e-pastā saņemt paziņojumu par publikāciju oficiālajā izdevumā tūlīt pēc tās publiskošanas. Atslēgvārds vai frāze, paziņojumu grupa vai konkrēts meklēšanas kritērijs tajās, tiesību akti pēc izdevēja vai veida, dažādas to kombinācijas – pakalpojums “Seko līdzi” nodrošina plašas atlases iespējas atbilstoši individuālajai vajadzībai vai iestādes, uzņēmuma informatīvajai interesei.

“Seko līdzi” ir oficiālo publikāciju monitoringa pakalpojums, kas pārlūko pasūtīto informācijas pieprasījumu (ievadītos atlases kritērijus) par Latvijas Republikas oficiālā izdevuma “Latvijas Vēstnesis” (vestnesis.lv) satura jaunumiem. Pakalpojums palīdz diennakts režīmā sekot līdzi ikvienai publikācijai, kurā minēts, piemēram, uzņēmuma reģistrācijas numurs, kadastra numurs, iestāde, amatpersona, adrese, nosaukums vai cits atslēgvārds vai frāze.

Svarīgs ir iestatījums, kas nosaka, vai tiek meklēts vārds vai frāze locījumos vai precīza frāze, jo rezultāti abos gadījumos atšķiras. Tādēļ aicinām pievērst uzmanību meklēšanas parametru “Meklēt visu frāzi” un “Locījumos” lietojumam.

“Turpmāk lietotāji paziņojumu par jaunajām publikācijām, kas satur viņiem interesantu informāciju, piemēram, par izsolēm, mantojuma lietām, izmaiņām uzņēmumos, kreditoru prasījumu pieteikšanu vai likvidāciju, var saņemt e-pastā,” skaidro Oficiālo publikāciju departamenta Paziņojumu publikācijas daļas vadītāja Aija Sinkeviča. Interesents var pierakstīties, piemēram, saņemt vēsti e-pastā, ja ir jauna publikācija, kas satur konkrēta uzņēmuma reģistrācijas numuru, adresi vai nosaukumu. Iespējams kombinēt informācijas atlasi populārajā grupā “Izsoles”, pasūtot informāciju par nekustamā īpašuma izsolēm pilsētā X.

“Valsts institūcijām var būt noderīga iespēja pierakstīties, piemēram, uz konkrētas iestādes tiesību aktu jaunumiem. Var arī pasūtīt informācijas atlasi tiesību aktos pēc noteikta atslēgvārda, piemēram, šobrīd aktuālā Covid-19,” iespējas ilustrē Oficiālo publikāciju departamenta Tiesību aktu publikācijas daļas vadītāja Agija Kalme.

Lai pieteiktos jaunumu saņemšanai, lietotāji var izmantot funkciju “Seko līdzi”, kas pieejama vietnes meklēšanas rezultātu skatā un publikāciju sarakstos. Tā nodrošina paziņojumu piegādi uz norādīto e-pasta adresi, tiklīdz oficiālajā izdevumā – laidienā vai papildu laidienā – tiek publicēta informācija, kas atbilst lietotāja izvēlētajiem informācijas atlases kritērijiem.

Pakalpojuma sniegšanas laikā iegūtie dati (arī personas dati) ir publiski pieejama informācija, kas ir publicēta oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" saskaņā ar normatīvo aktu prasībām.

Labs saturs
13
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI