NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
06. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Dienas fakts
TĒMA: Izglītība
1
90
1
90

Sāk raidīt izglītojošais TV kanāls “Tava klase”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Freepik

Lai veicinātu attālināto mācību pieejamību un kvalitatīva satura apgūšanu un sniegtu lielāku atbalstu vecākiem, īpaši sākumskolas posmā, no šodienas, 6. aprīļa, līdz 29. maijam darba dienās no plkst. 9.00 līdz 13.40 visā Latvijā tiks pārraidītas mācību stundas jaunā un izglītojošā TV kanālā “Tava klase”.

Mācību stundas veidos 20 minūšu gari audiovizuāli materiāli, kuros pedagogi, savas jomas entuziasti, mācību priekšmetus pasniegs interesantā un uzrunājošā veidā – tā, lai mazo klašu skolēni pēc katra priekšmeta varētu paspēt izpildīt kādu uzdevumu un pārorientēties uz nākamo mācību priekšmetu.

Mācību satura veidošanā ir iesaistīti vairāk nekā 70 skolotāju no visas Latvijas, bet atbalstu snieguši dažādi sabiedrībā zināmi cilvēki, dziedātāji un mākslinieki. Piemēram, šodien dziedāšanas nodarbībā piedalīsies pazīstamais mūziķis, grupas “Prāta vētra” līderis Renārs Kaupers.

Kanālā būs iespējams kopā sportot, apgūt teātra spēles elementus, robotiku un animācijas pamatus, kā arī iepazīt Latvijas mazākumtautību valodas, informē Izglītības un zinātnes ministrija (IZM).

TV kanālu “Tava klase” pārraidīs divās bezmaksas televīzijas platformās “ReTV” un “Sportacentrs.com TV”. Nodarbības būs iespējams vērot arī vietnē www.tavaklase.lv.

No 6. aprīļa tiks pārraidītas mācību stundas 1.–6. klases skolēniem, bet no 14. aprīļa – arī 9. un 12. klases skolēniem.

Sākot ar 9. aprīli,  vietnē www.tavaklase.lv būs pieejama ne tikai programma (mācību priekšmetu saraksts), bet arī nodarbību tēma un nepieciešamie resursi, ļaujot vispārizglītojošo skolu pedagogiem mērķtiecīgi plānot izglītojošā kanāla programmu savā nodarbību grafikā.

Skolotāji tiek aicināti izmantot šo materiālu mācību darbā, ar projekta “Tava klase” skolotāju palīdzību mērķtiecīgi virzot skolēnus uz apgūstamā satura izpratni. Iecerēts, ka tādā veidā skolotāji iegūs laiku atgriezeniskās saites nodrošināšanai un individuālām konsultācijām, informē Izglītības un zinātnes ministrija.

Šādu pieeju – mācību kanālu izveidi ārkārtējā situācijā –, nodrošinot attālinātās mācības, izmanto arī citas Eiropas valstis: Čehija, Spānija, Francija, Horvātija, Rumānija, Slovākija un Slovēnija.

“Pats svarīgākais ir tas, ka izstrādātās platformas var noderēt arī turpmāk, kad mācības tiks organizētas klātienē. Ļoti ceram, ka šis projekts cels skolotāja profesijas prestižu un  parādīs, ka kompetenču pieeja Latvijā jau darbojas un ka uz bērnu centrēta, motivējoša izglītība ir iespējama,” preses konferencē 31. martā sacīja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska.

Projekts tiek īstenots sadarbībā ar iniciatīvas grupu “Vecāki par labāku izglītību”. Projekta tehnoloģiskie partneri ir “Telia Latvija” un “Veset”, kas nodrošina TV kanālu izspēles pakalpojumus, kā arī apraidi internetā, platformā www.tavaklase.lv. Lai īstenotu projektu, valdība nolēma piešķirt 365 208 eiro no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem audiovizuālā satura radīšanai un izplatīšanai.

Labs saturs
90
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI