NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
21. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Nodokļi
1
232
1
232

Kā reģistrēt loterijai savu čeku, kvīti vai biļeti

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No piektdienas, 21. jūnija, ikvienam ir pieejama jaunā čeku loterijas tīmekļvietne www.cekuloterija.lv. Reģistrēt čekus tajā varēs tikai no 1. jūlija, kas ir oficiālais čeku loterijas sākuma datums, atgādina Valsts ieņēmumu dienests (VID). Taču jau tagad ikviens interesents ir aicināts izpētīt tīmekļvietni un iepazīties ar tajā pieejamo informāciju, lai 1. jūlijā varētu veiksmīgi reģistrēt loterijai savu pirmo čeku, kvīti vai biļeti.

Dalības nosacījumi

Čeku loterija Latvijā notiek pirmo reizi, un tā sākas 2019. gada 1. jūlijā. Lai piedalītos loterijā un pretendētu uz naudas laimestiem, kā arī uz Padziļinātās sadarbības programmas dalībnieku sarūpētajām papildu balvām:

  • tīmekļa vietnē www.cekuloterija.lv ir jāreģistrē čeks, kvīts vai biļete par kopējo summu vismaz 5 eiro;
  • darījumu apliecinošajam dokumentam ir jābūt izsniegtam par preci vai pakalpojumu, kas saņemts no Latvijā reģistrēta nodokļu maksātāja;
  • loterijā var piedalīties ikviens bez vecuma ierobežojuma, izņemot Valsts ieņēmumu dienesta darbiniekus un čeku loterijas tīmekļvietnes izstrādātāja SIA “Mobilly” pārstāvjus;
  • loterijā var piedalīties arī bērni, tikai tādā gadījumā reģistrētajā čekā nedrīkst būt tādi pirkumi kā alkoholiskie dzērieni, tabakas izstrādājumi un enerģijas dzērieni;
  • pēc reģistrācijas čeks, kvīts vai biļete obligāti jāsaglabā, jo laimesta gadījumā tas būs jāuzrāda Valsts ieņēmumu dienestā klātienē vai jāiesniedz VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmā skenētā veidā.

Loterijas laimesti

No šī gada 1. jūlija čeku loterijas dalībnieki ikmēneša izlozē varēs laimēt vienu naudas balvu 10 000 eiro vērtībā, trīs naudas balvas 5000 eiro vērtībā un 50 naudas balvas 100 eiro vērtībā. Tāpat katru mēnesi būs iespējams piedalīties arī Padziļinātās sadarbības programmas dalībnieku sarūpēto papildu balvu izlozē. Šobrīd jūlijam savas papildu balvas ir pieteikuši jau 11 (vienpadsmit) Padziļinātās sadarbības programmas dalībnieki.

Gada izlozē varēs laimēt vienu naudas balvu 20 000 eiro vērtībā, četras naudas balvas 10 000 eiro vērtībā un piecas naudas balvas 2000 eiro vērtībā.

Loterijas uzvarētāji tiks paziņoti TV 3 raidījumā “Superbingo”; loterijas rezultāti tiks publicēti tīmekļvietnē www.cekuloterija.lv un www.latloto.lv, tāpat mēneša balvu ieguvējiem un gada izlozei izvirzītajiem loterijas dalībniekiem tiks izsūtītas īsziņas uz reģistrācijas brīdī norādīto mobilā tālruņa numuru.

Ēnu ekonomikai – nē!

Čeku loterijas mērķis ir veicināt godīgu konkurenci un labprātīgu nodokļu saistību izpildi, mudinot pircējus pieprasīt čekus un kvītis par iegādātajām precēm un saņemtajiem pakalpojumiem, tādējādi veicinot kultūras maiņu sabiedrībā un draudzīgā veidā teikt “nē” ēnu ekonomikai.

Čeku loteriju organizē VID, informatīvi atbalsta SIA “Latvijas Loto”. Plašāka informācija par loteriju pieejama īpaši tai izveidotajā tīmekļvietnē www.cekuloterija.lv un Čeku loterijas likumā.

Labs saturs
232
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI