NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
25. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 8 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Tieslietas
2
62
2
62

Esi sveicināts jaunajā LV portālā!

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jaunais LV portāls savu lasītāju turpmāk uzrunās ar moto “Cilvēks. Valsts. Likums”.  Tie ir vārdi, starp kuriem mēs metam tiltus, lai veicinātu savstarpēju sapratni, sadzirdēšanu un sadarbību. LV portāla virsuzdevums ir un paliek stiprināt apziņu, ka valsts esam mēs katrs pats un visi kopā. Tas liek mums saprast un atzīt, ka atbildība par valsts veidošanu ir ne tikai jāprasa, bet arī jāuzņemas.

LV portāls ir daļa no valsts oficiālā izdevēja “Latvijas Vēstnesis” valsts, pilsoniskās un tiesiskās informācijas platformas. Tas ir veidots kā atvērta platforma konstruktīviem viedokļiem, saturīgām debatēm un argumentu cīņām. Satura patēriņa dati liecina, ka lietotāju populārākās satura sadaļas līdz šim ir bijušas tiesību normu skaidrojumi un līdzdalība problēmsituāciju risinājumu meklējumos, sniedzot atbildes uz jūsu iesūtītajiem jautājumiem e-konsultācijās.

Publiskojot jauno LV portālu, esam apņēmušies aizsākto ceļu turpināt un portālu attīstīt jaunā kvalitātē gan tematiski, gan strukturāli.

Jaunā LV portāla saturs, nodrošinot visaptverošu tematiku, ir izkārtots sešos kanālos:

  • SKAIDROJUMI:  noderīgi par likumdošanas procesu un tiesisko regulējumu Latvijā;
  • NORISES: notikumi, problēmas un aktualitātes valstī;
  • VIEDOKĻI: intervijas un komentāri par sabiedrībā nozīmīgiem notikumiem un valsts attīstību;
  • DIENASKĀRTĪBĀ: visu valsts iestāžu un institūciju iesūtītā informācija;
  • TIESĀS: galvenais par tiesu darbību un iespējām netiesāties;
  • E-KONSULTĀCIJAS: atbildes uz iedzīvotāju iesūtītiem jautājumiem par personas tiesībām un pienākumiem konkrētās situācijās.

LV portāla “restarts” nozīmē jaunu funkcionalitāti, kas jums, portāla lasītājiem, kalpos neatkarīgi no tā, vai lasāt mūs datorā, planšetē vai viedtālrunī. Kā mēdz teikt, pie jaunām ērtībām ir jāpierod, bet pēc tam dzīve bez tām vairs nav pat iedomājama.

Darbs pie portāla funkcionalitātes, meklēšanas funkcijas uzlabošanas un citu rīku izveides bija īpašs, ņemot vērā arī aptaujās noskaidrotās LV portāla lietotāju vajadzības. Nu lasītājam ir pieejami vairāk nekā 200 tematiskie satura atvērumi un iespējas lietot kombinētus satura atlases rīkus.

Atsaucoties šā brīža aktuālajiem izaicinājumiem, ir izveidota īpaša tematiskā sadaļa “Tavai medijpratībai”. Sekmējot tiesu sistēmas atpazīstamību un tiespratību sabiedrībā, ir izveidots jauns satura kanāls “Tiesās”. Aktīvi uzrunāsim arī mūsu tautiešus ārvalstīs, apzinot diasporas problēmas un efektīvākos veidus, kā cilvēkiem palīdzēt atgriezties Latvijā.

Lai patiesi nozīmīgo, svarīgo un noderīgo nenoslīcinātu informācijas plūdos, LV portāls arī turpmāk ar lielu atbildību veiks informācijas atlasi. Mēs publicējam tikai pārbaudītu informāciju, tātad esam un būsim uzticams informācijas avots. Mums ir svarīgs arī jūsu viedoklis, tāpēc aicinām lasītājus paust savu viedokli un iesaistīties diskusijās. Jaunajā LV portālā publikāciju komentēšanas iespēja ir nodrošināta tikai autorizētiem lietotājiem – tas ir veids, kā veicināt kvalitatīvu sarunāšanos un stiprināt debašu kultūru.

Pirmās brīvvalsts tieslietu ministrs Hermanis Apsītis ir teicis: “Kur ir tiesības, tur ir kārtība, kur kārtība, tur drošība, bet kur drošība, tur miers un saticība.” LV portāla apņēmība ir stiprināt visus šī virknējuma posmus, aicinot šajā darbā roku pielikt ikvienam.

Mēs strādājam jums, lai LV portāla saturs savā tēmu un formu daudzveidībā arī turpmāk augtu, attīstītos un palīdzētu nostiprināt Latvijas sabiedrībā tiesiskuma un piederības apziņu savai valstij.

FOTO: Juris Rozenbergs

Redaktoru ceļamaize jaunajam LV portālam un tā lietotājiem:

Zaida Kalniņa: “Man ir liels prieks, ka šodien varam nodot lietotājiem LV portālu tā jaunajā veidolā. No pašiem pirmsākumiem 2008. gadā, redakcijā kopīgi domājot par portāla tematisko saturu, vienlīdz liela vērība ir pievērsta satura kvalitātei. Esam atzinuši, ka saturam jābūt viegli uztveramam, noderīgam, interesantam un informatīvi precīzam. Jāatzīst, ka veidot tiesību normu skaidrojumus un atbildēt uz lietotāju jautājumiem e-konsultācijās redaktoriem bieži ir liels izaicinājums un atbildība. 

Ar lepnumu varu atzīt, ka LV portāla redakcijas darbinieki ir Latvijas valsts patrioti. Intervējot amatpersonas, viedokļu līderus un diskutējot ar spilgtām personībām, vienmēr esam centušies, neapejot problēmas, sarunu virzīt ar skatu nākotnē – kā mūsu dzīvi Latvijā padarīt labāku.

Mēs strādājam jums, lai LV portāla saturs savā tēmu un formu daudzveidībā arī turpmāk augtu, attīstītos un palīdzētu nostiprināt Latvijas sabiedrībā tiesiskuma un piederības apziņu savai valstij.”

Guntis Ščerbinskis: “Līdz ar jauno LV portāla veidolu izvirzām jaunus mērķus, lai stiprinātu kvalitatīvo saturu, ne tikai skaidrojot tiesību aktus, bet arī analizējot to radītās sekas, ietekmi un sasniegtos uzdevumus. Vērtēsim valstī notiekošos procesus, iesaistoties iespējami labāko risinājumu meklējumos. LV portāla mērķis ir virzīt labas pārmaiņas valstī.”

Lidija Dārziņa: “Mūsdienu pasaulē ir tik daudz iespēju uzzināt un daudz zināt, bet katrai ģimenei, katram cilvēkam ir svarīgi saprast, kā rīkoties, kā sakārtot savu dzīvi ikdienā, un, ja tā atkarīga no likumu normām, jāveicina, lai tās būtu saprotamākas un izpildāmas.”

Edīte Brikmane: “Sabiedrība, kurā cilvēki nezina un neaizstāv savas tiesības, ir viegli pakļaujama un manipulējama gan privātajā dzīvē, gan darba attiecībās, gan valstiskā mērogā. Tāpēc pieejama un saprotama informācija par personas tiesībām un no tām izrietošiem pienākumiem ir viens no stipras pilsoniskās sabiedrības un drošas valsts pamatiem.”

Liene Miķelsone: “LV portālā publicētā valsts informācija, kas tagad tiks izvietota kanālā “Dienaskārtībā”, dod iespēju uzzināt jaunāko un nenokavēt tieši iedzīvotājiem aktuālus, kā arī ļoti bieži interesantus notikumus. Tas ļauj iesaistīties valsts veidošanas procesos un soli pa solim veidot Latvijā pilsonisku sabiedrību.”

Inese Helmane: “Nereti redaktora darbā vissarežģītākais ir saprast, kā ir patiesībā, jo sabiedriskās attiecības dominē it visur. LV portālā mēģinu pavērt aizkaru uz to, ko mums visiem vajadzētu zināt.”

Laura Studente: “Redaktora darbs LV portālā ir atšķirīgs no darba tradicionālā medijā. Veidojot portāla saturu tieslietu, izglītības un vides jomās, es atzīstu, ka mācos katru dienu un šīs zināšanas ir ļoti noderīgas. Prieks, ka LV portāls aug un attīstās! Lai tam daudz zinošu lietotāju!”

Linda Balode: “Mēs varam nokļūt dažādās situācijās, kad šķietami pašsaprotamas lietas pēkšņi kļūst sarežģītas, bet normatīvo aktu džungļi neizejami. LV portāla skaidrojumi un atbildes uz jautājumiem palīdz saprast un rast risinājumu.”

Līga Pauliņa: “LV portāla jaunākais produkts kanāls “Tiesās” ir pierādījums tam, ka cieņpilns dialogs ir labākais risinājums jebkurā situācijā. Šobrīd tiesu sistēma kļūst atvērtāka. Tiesas labprāt dalās ar savām aktualitātēm, tiesneši ar augstu atbildības sajūtu runā gan par konkrētām lietām, gan tiesību nozaru problēmjautājumiem. Notiek ārkārtīgi nozīmīgs “tuvināšanās” process, kurā LV portāls ir sniedzis nozīmīgu ieguldījumu.”

Aiga Dambe: “Strādāt LV portālā visus šos gadus ir bijis liels gods un gandarījums, jo tas ir uzticamākais resurss, kuru izmantoju arī pati, kad nepieciešams izlauzties cauri sarežģītajai tiesību aktu pasaulei. Ceru, ka LV portāls palīdz ikvienam, kas to lieto!”

Labs saturs
62
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI