NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
24. maijā, 2012
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Tuvplānā
TĒMA: Valsts pārvalde
1
1

Iedzīvotājus aicina iesaistīties administratīvā sloga mazināšanā

Publicēts pirms 12 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts kanceleja aicina iedzīvotājus ziņot par sarežģītām procedūrām valsts pārvaldes institūcijās, kā arī sniegt savus ierosinājumus un priekšlikumus administratīvā sloga mazināšanai.

LV portāla kolāža

Tev ir nācies sastapties ar garām rindām kādā uzņēmumā, sarežģītām procedūrām, kas tev liekas nederīgas? Varbūt esi saskāries ar citām administratīvā sloga izpausmēm kādā no valsts institūcijām? No šā gada 17.maija ikviens iedzīvotājs var iesaistīties akcijā „Mazinām slogu kopā!”, elektroniskā formā aizpildot anketu par novēroto vai sniedzot ierosinājumus un priekšlikumus, lai mazinātu administratīvo slogu valsts pārvaldes iestādēs.

Anketa būs pieejama patstāvīgi

Valsts kanceleja ir centrālā valsts pārvaldes iestāde, kura kopā ar ministrijām aktīvi darbojas, lai iedzīvotājiem samazinātu administratīvo slogu. Arī iedzīvotāji ir aicināti iesaistīties un izteikt savus priekšlikumus un novērojumus, lai atvieglotu sev dažādu procedūru veikšanu. Iesaistīties ir iespējams, aizpildot anketu Ministru kabineta (MK) mājaslapas sadaļā "Mazinām slogu kopā!".

Iedzīvotāji ir lūgti aizpildīt anketu, ja ir nācies saskarties ar kādu no šādiem gadījumiem:

  • tiek prasīta privātpersonu fiziska klātbūtne, piemēram, izziņas vai atļaujas saņemšanai;
  • tiek prasīta tādu dokumentu iesniegšana, kas jau ir valsts institūciju rīcībā;
  • dokumentus nevar iesniegt vai saņemt elektroniski;
  • tiek radīti nesamērīgi finansiāli izdevumi un laika patēriņš.

MK mājaslapā sniegtā informācija norāda, ka visas anketas tiks analizētas un pamatotām problēmām tiks gatavoti priekšlikumi. MK preses sekretāre Zanda Šadre skaidro: "Ja pēc iedzīvotāju ieteikuma būs rasts risinājums, lai samazinātu slogu, ziņosim! Šobrīd gaidām ierosinājumus un priekšlikumus no iedzīvotājiem."

"Akcijas „Mazinām slogu kopā!” mērķis ir atvieglot iedzīvotājiem procedūru veikšanu."

Akcijas pirmajā darbības dienā iesaistījušies un anketu aizpildījuši 30 cilvēki. Mājaslapas sadaļa turpmāk darbosies patstāvīgi. Tas nozīmē, ka ikvienam iedzīvotājam jebkurā laikā ir iespējams aizpildīt anketu, tādējādi ziņojot un iesaistoties birokrātijas mazināšanā.

Mērķis atvieglot procedūras

"Valsts kanceleja un ministrijas pastāvīgi strādā, lai sniegtu priekšlikumus administratīvā sloga mazināšanai. Ikvienā valdības sēdē tiek apstiprināti vairāki grozījumi normatīvajos aktos, kuru mērķis ir atvieglot procedūras," atklāj Z.Šadre.

Ar Valsts kancelejas un ministriju jau paveikto iespējams iepazīties Uzņēmumu reģistrā (UR). Piemēram, šajā iestādē ir veikti pasākumi, lai samazinātu aizpildāmo dokumentu apjomu, saīsinātu rindas. Tagad uzņēmumu ir iespējams reģistrēt viena UR apmeklējuma laikā un dokumenti tiek izskatīti trīs darba dienu laikā.
Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI