E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9712
Lasīšanai: 3 minūtes
3
3

Dokumentus var saņemt VSIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi"

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. jūnijā, 2016
Mārtiņš

Dīķa rakšana privātajā saimniecībā. Labdien! Vēlos rakt dīķi nesen iegādātajā privātajā saimniecībā, kura virsmas laukums vienas zemes vienības robežās nepārsniedz 0,1 hektāru. Cik saprotu, arī šajā gadījumā par tā ierīkošanu ir jāinformē vietējā pašvaldība un iecere jāsaskaņo ar tās būvvaldi. Papildus, ja zeme ir meliorēta, jāiesniedz zemes īpašuma meliorācijas pases datu izkopējums divos eksemplāros ar iezīmētām būvju atrašanās vietām un pierakstītiem galvenajiem parametriem – dīķa garumu, platumu un dziļumu. Problēma ir tāda, ka pirmajam īpašniekam, kas zemi iegādājās par sertifikātiem no Hipotēku un zemes bankas, šādas pases nekad nav bijis, respektīvi arī man kā jaunajam īpašniekam šādas pases nav. Zemgales reģiona meliorācijas nodaļas sektora vadītājs Juris Zālītis informēja, ka konkrētajam zemes īpašumam esot veikta meliorācija. Vairākkārtēji esmu lūdzis Jurim Zālītim izsniegt datus par meliorēto zemes īpašumu, lai, droši un ievērojot likumdošanu, varētu veikt īpašuma saimniecisko darbību un komunikāciju izbūvi pēc nepieciešamības. Nesaprotamu apstākļu pēc nekādu informāciju neesmu saņēmis, arī vēstules tiek ignorētas. Kā lai rīkojos šādā situācijā? Vai man uzskatīt, ka zeme nav meliorēta, ja reiz arhīvs nav pieejams? Jau iepriekš – paldies!

A
atbild:
09. jūnijā, 2016

Dīķa būvniecību reglamentē MK noteikumi Nr. 550 "Hidrotehnisko un meliorācijas būvju būvnoteikumi". Atbilstoši MK noteikumu Nr. 500 "Vispārīgie būvnoteikumi" 1. pielikumam, dīķis līdz 0,1 ha platībā ir pirmās grupas būve. Lai sāktu pirmās grupas būves būvniecību, būvniecības ierosinātājam jāaizpilda "Paskaidrojuma raksts" (MK noteikumu Nr. 550 1. pielikums). Pie paskaidrojuma raksta pievienojamie dokumenti uzskaitīti MK noteikumu Nr. 550 18. punktā.

No VSIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" tehniskos noteikumus var saņemt, iesniedzot attiecīgajā reģionālajā meliorācijas nodaļā aizpildītu iesniegumu. Iesnieguma veidlapa atrodama mājaslapā zmni.lv.

Informācija par meliorācijas sistēmām pieejama meliorācijas digitālajā kadastrā melioracija.lv.

Ņemot vērā, ka nenorādījāt savu vārdu, uzvārdu vai adresi un minētais darbinieks ir atvaļinājumā, VSIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" nevarēja komentēt komunikāciju aprakstītajā situācijā. Jebkurā gadījumā VSIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" atvainojas, ja nav sniegta pieprasītā informācija.

Ja vēlaties saņemt nepieciešamo informāciju dīķa izrakšanai, vērsieties vēlreiz VSIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi".

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas