E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8469
Lasīšanai: 2 minūtes

Iespējamie risinājumi: sarunas ar pašvaldību, jurista padoms un prasība tiesā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. decembrī, 2015
Ilze

Uz manām mājām stiepās pašvaldības ceļš, ceļš bija ļoti sliktā stāvoklī, cita piebraucamā ceļa nav. Aizejot uz pašvaldību, lai palūgtu, lai ceļu nolīdzina, uzzinu, ka jau maija mēnesī ceļam ir noņemts ceļa statuss, mani par to neinformējot, tas posms šobrīd pašvaldībai skaitās kā tukša zeme, iznāk, ka esmu palikusi bez piebraucamā ceļa uz mājām. Vai pašvaldība drīkstēja noņemt vienīgo piebraucamo ceļu? Vai es šo ceļa posmu varu taisīt izbraucamu, ja tam nav ceļa statuss un nav manā īpašumā?

A
atbild:
09. decembrī, 2015
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Ja cita piebraucamā ceļa nav, tad, iespējams, Jums jāvēršas tiesā ar iesniegumu par ceļa servitūta nodibināšanu iepriekšējā pašvaldības ceļa vietā. Tad gan būs tā, ka par ceļa uzturēšanu jārūpējas pašam ceļa lietotājam.

Par ceļa servitūtu sīkāka informācija iegūstama LV portāla rakstā „Ceļa servitūts – mana zeme cita labumam”.

Tomēr, kā LV portālam norāda Latvijas Pašvaldību savienības padomniece lauku attīstības jautājumos Sniedze Sproģe, uz šāda veida jautājumiem konkrētas atbildes nevar sniegt bez dokumentu apskates – ir jāredz zemes plāns, cita VZD informācija un zemes piešķiršanas lēmums.

Protams, laba prakse būtu tāda, ka pašvaldība savus iedzīvotājus informē par lēmumiem, kuri tieši skar viņu intereses, un arī iesaka situācijas turpmākos tiesiskos un praktiskos risinājumus. Iespējams, sarunā ar pašvaldības atbildīgo speciālistu šādu informāciju vēl varat iegūt. Ja nē, tad noderēs jurista padoms, sagatavojot prasības iesniegumu tiesā saistībā ar ceļa lietu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas