E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6590
Lasīšanai: 2 minūtes

Veidlapa uzturlīdzekļu piedziņai

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
26. februārī, 2015
Tatjana

Ar bērna tēvu kopš 2004.gada esam šķīrušies. Uzturlīdzekļus bijušais vīrs nemaksāja un nemaksā joprojām. Vairākus gadus atpakaļ esmu noformējusi dokumentus, lai varētu uzturlīdzekļus saņemt no Uzturlīdzekļu fonda ~42eur, kā ir nolemts tiesas nolēmumā. Tā kā ar šī gada janvāri minimālais valstī noteiktais uzturlīdzekļu apjoms ir palielināts līdz 30% no minimālās algas, vēlos palielināt uzturlīdzekļu apmēru līdz valstī noteiktajām minimālajam līmenim. Sakiet, lūdzu, kādu veidlapu man ir jāiesniedz tiesā, lai palielinātu uzturlīdzekļu apmēru līdz noteiktajam minimālajam apmēram? Un vai līdz ar prasību tiesā man jābūt nomaksātām attiecīgām valsts nodevām?

A
atbild:
25. martā, 2015
Edīte Brikmane
LV portāls

Jums jāsniedz prasība tiesā par uzturlīdzekļu apmēra palielināšanu. Veidlapu maza apmēra uzturlīdzekļu piedziņas pieteikumam tiesā Jūs šobrīd varat atrast Ministru kabineta noteikumu Nr.783 „Noteikumi par maza apmēra prasībā izmantojamām veidlapām” 2.pielikumā „Prasības pieteikums maza apmēra prasībā par uzturlīdzekļu piedziņu”.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 43.panta pirmās daļas 3.punktu prasītāji prasībās par uzturlīdzekļu piedziņu bērnam ir atbrīvoti no tiesas izdevumu samaksas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas