E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4477
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Ģimene

Pilngadīgam bērnam uzturlīdzekļu prasība jāsniedz pašam

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
30. maijā, 2014
Inna Davidova

Labdien! Dēlam tikko apritēja 18 gadi, turpina mācības. Kādas darbības jāveic, lai iesniegtu tiesā prasību par uzturlīdzekļiem? Kur ir pieejamas veidlapas? Meklēju e-pakalpojumos, bet netieku gudra, kas ir kas. Jau iepriekš paldies!

A
atbild:
30. maijā, 2014
Edīte Brikmane
LV portāls

Tā kā Jūsu dēls ir pilngadīgs, prasība tiesā par uzturlīdzekļu piedziņu ir jāsniedz viņam pašam. Ar tiesas palīdzību piedzīt uzturlīdzekļus pilngadīgam jaunietim iespējams tajos gadījumos, kad nespējai sevi apgādāt ir objektīvi iemesli, piemēram, mācības vidusskolā, augstskolā.  

Papildu informāciju varat meklēt LV portāla skaidrojumā „Uzturlīdzekļi pēc pilngadības sasniegšanas”. 

Prasības pieteikums par maza apmēra uzturlīdzekļu piedziņu noformējams atbilstoši Ministru kabineta noteikumu Nr.783 „Noteikumi par maza apmēra prasībā izmantojamām veidlapām” 2.pielikumā apstiprinātam paraugam „Prasības pieteikums maza apmēra prasībā par uzturlīdzekļa piedziņu”. 

Veidlapa ir paraugs, kas regulē, kā prasītājam formulējami savi prasījumi. Vairāk informācijas par to, kā noformēt maza apmēra prasību par uzturlīdzekļu piedziņu, varat atrast LV portāla skaidrojumā „Kā noformēt maza apmēra prasību par uzturlīdzekļu piedziņu”. 

Par dokumentu iesniegšanu tiesā nav jāmaksā. Civilprocesa likuma 43.panta pirmās daļas 3.punkts noteic, ka prasītāji prasībās par uzturlīdzekļu piedziņu bērnam no tiesas izdevumu samaksas ir atbrīvoti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas