E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3107
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme

Negadījuma vietu var atstāt, ja transportlīdzeklis ir viegli bojāts

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
31. oktobrī, 2013
zigurds ansbergs

Ja es ietriecos apmalē un bojāju savu transportlīdzekli un atstāju notikuma vietu, vai apdrošināšanu var dabūt? Neviens negadījumā nav cietis.

A
atbild:
06. novembrī, 2013
AAS "Balta"
Lauris Pārups, transporta apdrošināšanas eksperts

Ja negadījumā viegli bojāts ir tikai viens transportlīdzeklis, tajā nav iesaistīti citi transportlīdzekļi un nav cietusi trešo personu manta (tajā skaitā arī ceļu barjeras, luksofori, žogi u.c.), tad policija nav jāizsauc un notikuma vietu drīkst atstāt. Protams, šajā gadījumā atlīdzību var saņemt tikai tad, ja transportlīdzeklim ir KASKO apdrošināšana. Jāatceras, ka OCTA sedz citiem ceļu satiksmes dalībniekiem un citām trešajām personām nodarītos zaudējumus.

Tomēr jāņem vērā, ka atkarībā no negadījuma smaguma ceļu satiksmes negadījuma vietas patvaļīga atstāšana bez policijas izsaukšanas var tikt uzskatīta par pārkāpumu. Tajā skaitā par pārkāpumu uzskatīs situāciju, piemēram, ja negadījuma vieta atstāta, jo transportlīdzeklis ir tik ļoti bojāts, ka ar to vairs nedrīkst piedalīties ceļu satiksmē. Tāpat arī policija un/vai citi atbildīgie dienesti obligāti ir jāizsauc, ja ceļu satiksmes negadījumā ir cietušas personas. Turklāt tas nav atkarīgs no tā, vai personas bijušas transportlīdzekļa pasažieri vai arī citi ceļu satiksmes dalībnieki.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 1 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas