E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30594
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Finanses
3
3

Vai var koriģēt civiltiesiskās apdrošināšanas līgumu

J
jautā:
02. oktobrī, 2023
Kitija

MK noteikumu Nr. 502 “Noteikumi par būvspeciālistu un būvdarbu veicēju civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu” 3. punktā norādīts, ka civiltiesiskās apdrošināšanas līgumam jābūt spēkā visu projektēšanas un būvdarbu laiku. Ja ar uzņēmumu līgums noslēgts gan par projektēšanu, gan autoruzraudzību, vai tas nozīmē, ka civiltiesiskajai apdrošināšanai jābūt spēkā arī laikposmā starp projektēšanu un būvuzraudzību?

A
atbild:
17. oktobrī, 2023

Jā, šajā gadījumā atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr. 502 “Noteikumi par būvspeciālistu un būvdarbu veicēju civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu” apdrošinātāji apdrošina visu būvniecības procesu. Ja ir autoruzraudzība, tad nāk klāt arī garantijas periods (III būves grupas – pieci gadi; II būves grupas – trīs gadi).

Situācijās, kad klients nezina, kad sāks būvēt, apdrošinātājs secīgi paredz būvniecības periodu – viens gads. Kad projektētājs zina precīzus datumus, polise tiek koriģēta.

Laiku pa laikam polisēs ir jāveic grozījumi, jo būvniecības periods tiek pagarināts, nereti mainās līguma summas, īpaši šobrīd, ņemot vērā inflāciju. Tā ir normāla prakse – koriģēt projekta līgumu. Turklāt projektēšanas dokumentācija ir spēkā noteiktu periodu, kas nozīmē, ka neviens nevilcinās ar būvniecības uzsākšanu, citādi projekts jāsaskaņo no jauna.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas