E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3006
Lasīšanai: 2 minūtes

Par rīcībām ar īpašumu lemj tikai tā likumīgais īpašnieks

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. oktobrī, 2013
Linda

Labdien! Vai dzīvokļa īpašumā deklarētiem īpašnieka attāliem radiniekiem (brālēnam un brālēna dēlam) ir juridiski noteiktas tiesības iebilst pret dzīvokļa īpašuma pārdošanu? Paldies!

A
atbild:
16. oktobrī, 2013
Zaida Kalniņa
LV portāls

Dzīvesvietas deklarēšana ir nepieciešama, lai persona būtu sasniedzama tiesiskajās attiecībās ar valsti un pašvaldību. Deklarēties noteiktā adresē personai ir tiesības, ja tai nekustamais īpašums pieder, šā īpašuma lietošanas tiesības tā ieguvusi uz laulības, radniecības (kā Jūsu gadījumā), svainības vai cita likumiska vai līgumiska pamata vai attiecībā uz to ir noslēgts īres vai nomas līgums. 

Tātad deklarēšanās dod tiesības deklarētajai personai šajā īpašumā dzīvot, saņemt korespondenci - būt sasniedzamai tiesiskajās attiecībās ar valsti un pašvaldību. 

Rīkoties ar nekustamo īpašumu, pieņemt lēmumus par tā pārdošanu vai citām darbībām ir tiesīgs tikai tās likumīgais īpašnieks, kura īpašumtiesības ir nostiprinātas zemesgrāmatā, to nosaka Civillikuma 994.pants. Tātad personām, kas nav nekustamā īpašuma īpašnieki, bet tajā dzīvo uz deklarēšanās pamata, nav tiesību iebilst pret īpašnieka rīcībām, ja tas nolēmis īpašumu pārdot.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas