E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28557
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
1
27
1
27

Vai jāmaksā nodoklis no azartspēļu laimestiem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. februārī, 2023
Ronalds

Labdien! Regulāri azartspēļu portālos spēlēju kāršu spēli Pokers. Mēdz būt, ka laimēju 100–150 eiro dienā, un tā vairākas reizes nedēļā. Ir mēneši, kad kopējais laimests veido ap 1200 eiro, citreiz tikai 400 eiro, ir arī mēneši, kad neko nelaimēju. Vai man no šiem azartspēļu laimestiem ir jāmaksā iedzīvotāju ienākuma nodoklis? Ikdienā strādāju pamatdarbā, un pokers ir kā izklaide uz naudu, līdzīgi totalizatoram u. tml.

A
atbild:
21. februārī, 2023

Laimests ir naudas summa, kuru spēlētājam saskaņā ar azartspēles noteikumiem laimēšanas gadījumā izmaksā azartspēles organizētājs.

Azartspēļu laimestu summas un laimestu daļas līdz 3000 eiro (ieskaitot) ar iedzīvotāju ienākuma nodokli neapliek. Gada apliekamajā ienākumā ietver un ar nodokli apliek azartspēļu laimestus, ja to kopsumma taksācijas gada laikā pārsniedz 3000 eiro. Laimesta daļai virs 3000 eiro līdz 78 100 eiro tiek piemērota nodokļa likme 23%, savukārt laimesta daļai virs 78 100 eiro nodokļa likme ir 31%.

Ja spēlētājam taksācijas gada laikā izmaksātie laimesti summējot pārsniedz 3000 eiro, iedzīvotāju ienākuma nodoklis jāsamaksā rezumējošā kārtībā, iesniedzot gada ienākumu deklarāciju.

Labs saturs
27
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas