E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27751
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas

Ko darīt, ja ir izsmelti visi nacionālie tiesību aizsardzības līdzekļi

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. novembrī, 2022
Osvalds Meiers

Tiku nepamatoti sodīts par ceļu satiksmes negadījumu, kuru nebiju izraisījis. Pārsūdzēju spriedumu visās iespējamās instancēs, taču manas prasības tika noraidītas... Pats traģiskākais, ka policistu un tiesnešu sprieduma pamatojums bija neargumentēts, es pat teiktu muļķīgs. Vai man ir iespēja vēl ko darīt, vai samierināties ar faktu, ka dzīvojam beztiesiskā valstī, kur bez problēmām soda nevainīgus un attaisno vainīgos?

A
atbild:
09. novembrī, 2022
Sandis Zellis
jurists

Vēršu uzmanību, ka procesa dalībnieka viedoklis par lietas faktiskajiem apstākļiem vai pieņemtā tiesas sprieduma pamatotību pats par sevi nav par pamatu, lai atzītu, ka tiesas spriedums nav tiesisks un pamatots, turklāt, vēl jo vairāk, ja tas stājies spēkā, to pārsūdzot augstākas instances tiesā.

Tomēr, ja uzskatāt, ka ir pārkāptas jūsu tiesības, kuras aizsargā Eiropas Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencija, kā arī ir izsmelti visi nacionālie tiesību aizsardzības līdzekļi, jums ir tiesības vērsties ar sūdzību Eiropas Cilvēktiesību tiesā. Vairāk par iespējamo vēršanos Eiropas Cilvēktiesību tiesā izklāstīts tās mājaslapā vai izstrādātajā Jautājumu un atbilžu bukletā, kā arī Ārlietu ministrijas mājaslapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas