E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27433
Lasīšanai: 2 minūtes
1
8
1
8

Kā rīkoties, ja kaimiņš izrāda agresiju un traucē dzīvot

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. septembrī, 2022
Evija

Labdien! Vēlējos lūgt padomu. Radiniecei, kura dzīvo privatizētā dzīvoklī, jau vairākus gadus ir lielas nesaskaņas ar kaimiņieni. Kaimiņiene dažādos veidos cenšas ieriebt un traucē mierīgi dzīvot. Tas izpaužas, sākot ar verbāliem apvainojumiem, līdz pat drazu likšanai pie viņas durvīm, mantu bojāšanu un nemitīgu draudēšanu ar policiju. Ir bijusi arī radinieces grūstīšana. Radiniece ir cienījamā vecumā un jūtas iebiedēta. Kaimiņiene regulāri tur vaļā sava dzīvokļa durvis, kontrolē, kas nāk ciemos pie radinieces, ir pat lamājusi šos viesus. Viņa ir panākusi, ka neviens vairs nevēlas ciemoties. Jāmin, ka dzīvokļiem ir kopīga tualete, kas atrodas kāpņu telpā tieši pie kaimiņienes durvīm. Policija arī nevar palīdzēt, jo ir vārds pret vārdu. Kā šo situāciju var risināt? Kādās iestādēs vēl var vērsties? Vai kaimiņiene likumīgi drīkst šādi uzvesties?

A
atbild:
29. septembrī, 2022

Prettiesiska darbība var būt administratīva, krimināla un civiltiesiska. Aizskartajai personai minētajā gadījumā ir tiesības vērsties pašvaldības policijā un Valsts policijas tuvākajā iecirknī, rakstot iesniegumu. Ir nepieciešams arī savākt un apkopot pierādījumus, piemēram, liecības, foto, audio, video no telefona, saraksti un citus attiecināmos pierādījumus kaimiņienes prettiesiskai rīcībai. Tomēr tiesāšanās process prasīs papildu laiku un izdevumus.

Jums ir tiesības vērsties pašvaldības sociālajā dienestā ar lūgumu aprunāties ar kaimiņieni ar mērķi izlīgt mieru. Pastāv iespēja arī mainīt dzīvokli, ja pārrunu ceļā ar kaimiņieni neizdodas izlīgt.

Tāpat varat vērsties pēc atbalsta krīžu un konsultāciju centrā “SKALBES”, lai saprastu, kā labāk rīkoties konfliktsituācijās.

Labs saturs
8
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas