E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24922
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Kā veikt depozīta iemaksu fiziskas personas maksātnespējas procesa uzsākšanai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. decembrī, 2021
Līga

Ja ir bloķēti konti, bet ir sakrāta nauda maksātnespējas procesa uzsākšanai (1000 eiro skaidrā naudā), kā veikt depozīta maksājumu, iesniedzot visus nepieciešamos dokumentus tiesai? Jo, ja es skaitīšu naudu uz kontu, banka visu “novilks”.

A
atbild:
23. decembrī, 2021
Maksātnespējas kontroles dienests
Marija Kličova, Maksātnespējas procesa nodrošinājuma departamenta juriskonsulte

Saskaņā ar Maksātnespējas likuma 129. panta otro daļu fiziskās personas maksātnespējas procesa piemērošanas priekšnoteikums ir fiziskās personas maksātnespējas procesa depozīta iemaksa divu minimālo mēnešalgu apmērā Maksātnespējas kontroles dienesta speciāli izveidotajā kontā.

Civilprocesa likuma 363.23 panta otrās daļas 2. punktā norādīts, ka maksātnespējas procesa pieteikumam pievieno dokumentus, kas apstiprina fiziskās personas maksātnespējas procesa depozīta samaksu.

Ja fiziskai personai nav iespējams veikt fiziskās personas maksātnespējas procesa depozīta iemaksu divu minimālo mēnešalgu apmērā Maksātnespējas kontroles dienesta speciāli izveidotajā kontā no sava norēķinu konta, šo maksājumu var veikt, izmantojot pakalpojuma sniedzējus, kas veic skaidras naudas darījumus, piemēram, Valsts akciju sabiedrība “Latvijas pasts”.

Turklāt norādāms, ka atbilstoši Ministru kabineta noteikumu Nr .88 “Kārtība, kādā iemaksā un izmaksā depozītu juridiskās un fiziskās personas maksātnespējas procesā” 5. punktam par fiziskās personas maksātnespējas procesa pieteikuma iesniedzēju maksājuma rīkojumā norāda šādu informāciju: vārds, uzvārds un personas kods.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 43 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas