E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22469
Lasīšanai: 2 minūtes

Likumprojekts par jaunu piespiedu nomas maksas regulējumu tiek izskatīts Saeimā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. februārī, 2021
Kaspars

Labdien! Nezinu, kam īsti adresēt jautājumu, bet varbūt varat palīdzēt atbildēt. Kad īsti stāsies spēkā jaunais likums par to, kā ierobežot piespiedu zemes nomas maksājumu apmēru, nosakot, ka gadā tas nedrīkst pārsniegt 4% no zemes kadastrālās vērtības? Decembra beigās es lasīju, ka valdība par to jau konceptuāli vienojās.

A
atbild:
25. februārī, 2021
Lidija Dārziņa
LV portāls

Saeima pagājuša gada 10. decembrī pirmajā lasījumā konceptuāli atbalstīja Tieslietu ministrijas izstrādāto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par atjaunotā Latvijas Republikas 1937. gada Civillikuma ievada, mantojuma tiesību un lietu tiesību daļas spēkā stāšanās laiku un piemērošanas kārtību””, kas paredz radīt vienotu regulējumu attiecībām dalītajā īpašumā.

Izvēlētais risinājums paredz pašreizējo nomas regulējumu aizstāt ar likumiskām zemes lietošanas tiesībām par maksu, padarīt skaidrākas un vienkāršākas pušu tiesiskās attiecības, kas mazinātu strīdu un tiesvedību skaitu dalītajā īpašumā, norādīts Tieslietu ministrijas informācijā. Likumprojekts paredz arī ierobežot piespiedu nomas maksājumu apmēru, nosakot, ka gadā tas nedrīkst pārsniegt 4% no zemes kadastrālās vērtības.

Likumprojekts Saeimā jāizskata un jāpieņem trijos lasījumos.

Pieņemot šo likumprojektu, būs nepieciešams izdarīt grozījumus arī zemes reformas un privatizācijas jomu normatīvajos aktos, kuri regulē piespiedu nomas tiesiskās attiecības, izslēdzot no tiem tiesību normas, kas regulē piespiedu nomu, izņemot tās, kas nosaka lietošanā esošo zemes platību, paskaidrots jaunā nomas attiecību regulējuma likumprojekta anotācijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas