E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18158
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Reģistri

Kā iespējams atrast Latvijas tiesu nolēmumus

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. oktobrī, 2019
Dace

Vai internetā ir iespējams atrast Latvijas tiesu nolēmumus (konkrētāk, pārrobežu civillietās), kuros Latvijas tiesneši piemēro Eiropas Savienības regulas (lai noskaidrotu jurisdikciju, piemērojamos tiesību aktus, spriedumu atzīšanu un izpildi)? Kā tos atrast? Turklāt vai visas šīs lietas tiek publicētas internetā, vai arī tās tiek atspoguļotas tikai daļēji (piemēram, pēc aktualitātes principa)? Vai mūsu meklētājos ir iespēja atlasīt tikai šos konkrētos nolēmumus (ja ir iespēja, tad kā)?

A
atbild:
11. decembrī, 2019
Signe Krūzkopa
LV portāls

Kā norāda Tiesu administrācija, lielākoties šāda Latvijas tiesu nolēmumu/judikatūras meklēšana būs iespējama pēc atslēgas frāzes/vārda pincipa (Eiropas Parlamenta regulas, Eiropas Savienības regulas, Eiropas Padomes regulas utt.)

Meklēt var Augstākās tiesas Judikatūras nolēmumu arhīvā vai portāla www.manas.tiesas.lv sadaļā “Anonimizētie nolēmumi” pēc atslēgas vārda vai frāzes.

Ministru kabineta noteikumos Nr. 123 “Noteikumi par tiesu informācijas publicēšanu mājaslapā internetā un tiesu nolēmumu apstrādi pirms to izsniegšanas” norādīts, kāda informācija kādā apjomā un kārtībā tiek publiskota.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas