E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14137
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
2
60
2
60

Pārmaksāto nodokli atmaksā triju mēnešu laikā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. aprīlī, 2018
Santa

Labdien! Kādā kārtībā tiek izvērtēts, kam tiek nodokļi atgriezti ātrāk un kam vēlāk?

A
atbild:
06. aprīlī, 2018
Lidija Dārziņa
LV portāls

Likuma “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” 19. pantā noteikts: ja rezumējošā kārtībā aprēķinātā summa pēc deklarācijas pārbaudes izrādās mazāka par avansā samaksāto, Valsts ieņēmumu dienests triju mēnešu laikā no deklarācijas iesniegšanas dienas atmaksā nodokļa pārmaksu.

Tātad, ja gada ienākumu deklarācijā netiks atklātas kļūdas un nebūs nepieciešami precizējumi, tad pārmaksātais nodoklis tiks ieskaitīts Jūsu kontā trīs mēnešu laikā no deklarācijas iesniegšanas.

Tiesību akti neparedz deklarāciju šķirošanu un nodokļa pārmaksas atmaksāšanu atkarībā no summām vai citas informācijas, kā vien to, ka deklarētās informācija ticamība un pareizība tiek pārbaudīta. Nodokļu maksātājam, kurš vēlas saņemt iedzīvotāju ienākuma nodokļa atmaksu, jāņem vērā, ka Valsts ieņēmumu dienestam, ja tas ir nepieciešams nodokļa atmaksas pamatotības noteikšanas vajadzībām, ir tiesības pieprasīt papildus iesniegtajiem dokumentiem uzrādīt vēl citus attaisnojuma dokumentus (noslēgtos līgumus, saņemtos rēķinus, izziņas u. c.).

Ja gadījumā deklarācija jāprecizē, pārmaksātā nodokļa atmaksas termiņš tiek skaitīts no precizētās deklarācijas iesniegšanas dienas.

Labs saturs
60
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas