E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1299
Lasīšanai: 2 minūtes
4
4

Transportlīdzekļa tehniskā apskate ārvalstīs

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. jūlijā, 2012
Daiga Esterlena

Auto tehniskā apskate beigsies 28.08. Dzīvoju un strādāju Vācijā. Vai varu iziet tehnisko apskati Vācijā, jo ierasties dažādu apsvērumu dēļ nevarēšu. Mašīna pieder līzingam, tādēļ nevaram mašīnu piereģistrēt Vācijā. OCTA un ceļa nodokli Latvijai samaksāšu. Tad jau laikam nebūs problēmu. EU valstis vien esam.

A
atbild:
26. jūlijā, 2012
Ceļu satiksmes drošības direkcija
Agnese Korbe, Sabiedrisko attiecību daļas speciāliste

Atbildot uz jautājumu, paskaidrojam, ka, ilgstoši uzturoties citā valstī, būtu jāinteresējas attiecīgās valsts pārstāvniecībā par normatīvo dokumentu prasībām, kas attiecas uz transportlīdzekļa izmantošanu šajā valstī. Arī Eiropas Savienības valstīs šie nosacījumi mēdz atšķirties.

Iespējams, ka transportlīdzeklis būs jāreģistrē šajā valstī, jāmaksā konkrētas, ar transportlīdzekļa lietošanu saistītās nodevas vai arī jāveic apdrošināšanas procedūras un tehniskā apskate.

Ja citas valsts normatīvie dokumenti paredz iespēju veikt tehnisko apskati arī Latvijā reģistrētam transportlīdzeklim, jāņem vērā, ka šī tehniskā apskate netiks uzskatīta par spēkā esošu Latvijas teritorijā un, atgriežoties Latvijā, tā būs jāveic atbilstoši nacionālajiem normatīvajiem dokumentiem.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas