E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12330
Lasīšanai: 2 minūtes

Normatīvie akti nenosaka ventilācijas restu izvietojumu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. jūlijā, 2017
lilita

Sveiki! Gribu rast atbildi, vai veikala ventilācija var atrasties apmēram 20–26 metru attālumā no manām ieejas durvīm privātmājā, jo tā jau ir bezkaunība – mēs nedrīkstam pat gaļu uzcept, kad policija klāt, absurds. Visi veikali ventilāciju liek uz jumta. Tur kaut kas jau nu gan nav kārtībā, un, kad sāksim kurt plīti, lai apsildītu māju, nu tad ies vaļā! Paldies!

A
atbild:
18. jūlijā, 2017
Rīgas Tehniskā universitāte
Būvniecības inženierzinātņu fakultātes Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas institūta profesors Anatolijs Borodiņecs

Pašlaik Latvijā nav spēkā esošu normatīvo aktu, kuri tiešā veidā noteiktu ventilācijas restu izvietojumu uz fasādes vai attālumu no citām būvēm. Ventilācijas sistēmas gaisa ieņemšanas vietu izvēlas projektētājs, ņemot vērā ēkas specifiku un pasūtītāja prasības, visbiežāk tās izvietojot uz ēkas fasādes.

Balstoties uz sniegto informāciju, var secināt, ka blakus esošās ēkas īpašnieki nevar būt vainīgi veikala ventilācijas sistēmas darbības režīma traucējumos, kā arī veikala darbiniekiem nav tiesību celt iebildumus pret privātmājas īpašniekiem, ja tie neveic ārkārtēju gaisa piesārņošanu.

Precīzākas atbildes sniegšanai ir papildus jāizvērtē Latvijas normatīvie akti, kas reglamentē pieļaujamās darbības privātīpašumā, kas attiecas uz gaisa piesārņošanu (skursteņa garums u. tml.), bet tās var konstatēt, tikai veicot objekta apsekošanu. Papildus būtu jāuzklausa otras iesaistītās puses viedoklis, lai iegūtu objektīvāku situācijas ainu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 59 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas