E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10418
Lasīšanai: 3 minūtes
1
18
1
18

Ja kaimiņš pārāk skaļi trokšņo

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
26. septembrī, 2016
Ivans

Labdien! Sakiet, lūdzu, nesen dzirdēju tādu ziņu, ka kāda naktskluba saimniece apstrīdēja Satversmes tiesā aizliegumu skaļi klausīties mūziku. Un tagad vairs nepastāv trokšņa robežlielumi dzīvojamās telpās, bet sakarā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr. 16, proti, Trokšņa novērtēšanas un pārvaldības kārtību ( ja pareizi sapratu kārtības noteikumi ir spēkā esoši), robežlielumi decibelos pastāv un, ja kāds kaimiņš klausās mūziku skaļāk pār noteikto maksimumu, viņš pārkāpj noteikumus un par to nes administratīvo atbildību?

A
atbild:
30. septembrī, 2016
Rīgas pašvaldības policija
Toms Sadovskis, galvenais sabiedrisko attiecību speciālists

Pašlaik nepastāv trokšņošanas aizliegums, taču joprojām ir spēkā citi normatīvie akti, kas Rīgas pašvaldības policijai palīdz cīnīties ar nekaunīgiem kaimiņiem. Katrs gadījums ir vērtējams individuāli, tādēļ pateikt, kurš pants tiks piemērots trokšņojošam kaimiņam, uzreiz nevar, ja nav zināmi pilnīgi visi notikuma apstākļi.

Taču noteikti var teikt, ka šādās situācijās ikvienam ir tiesības saukt policiju, un pašvaldības policisti katru situāciju izvērtēs. Bieži vien trokšņošanu izdodas pārtraukt jau ar policijas klātbūtni, proti, policisti ierodas un pabrīdina trokšņotāju, ka viņš traucē kaimiņiem, līdz ar to tiek panākta vienošanās par mūzikas pagriešanu klusāk, un konflikts tiek atrisināts uz vietas. Gadījumā ja trokšņošana pēc pirmā brīdinājuma turpinās, tad iedzīvotājam kārtības sargi jāsauc vēlreiz. Atkārtotas ierašanās gadījumā jau ir iespējams sastādīt protokolu par sīko huligānismu.

Vienlaikus jāatgādina, ka policijas pieredze liecina – mūsdienu tehnoloģiju laikmetā kaimiņi savā starpā bieži vien nesarunājas un reizēm pat nav ne reizi tikušies. Tāpat bieži notikuma vietā atklājas, ka trokšņotājs nemaz nav nojautis par to, ka viņš kādam traucē, jo domājis, ka kaimiņi viņa mūziku nedzird. Tādēļ pirms policijas iesaistīšanas kārtības sargi aicina kaimiņus savstarpēji izrunāties un lūkot konfliktu atrisināt mierīgā ceļā.

Labs saturs
18
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 47 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas