E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1013
Lasīšanai: 2 minūtes

Likvidācijas kvota atlikušais pašvaldības īpašums

Publicēts pirms 12 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
28. februārī, 2012
Gita Platmalniece

Vai varat izskaidrot, ko nozīmē likvidācijas kvota pašvaldības kapitālsabiedrības likvidācijas gadījumā, ja visu kapitāldaļu īpašnieks ir pašvaldība un visa manta tiek nodota pašvaldībai?

A
atbild:
05. martā, 2012
Aizputes novada pašvaldība
Nora Patmalniece, juriskonsulte

Pašvaldības kapitālsabiedrības likvidācija notiek saskaņā ar likuma „Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām” F sadaļu „Valsts vai pašvaldības kapitālsabiedrības darbības izbeigšana un likvidācija”.

Likvidators pēc kreditoru pieprasījumu apmierināšanas vai viņiem paredzētās naudas deponēšanas un likvidācijas izdevumu segšanas sastāda likvidācijas slēguma finanšu pārskatu un kapitālsabiedrības atlikušās mantas sadales plānu, kurā nosaka likvidācijas kvotu.

Kvota ir daļa vai daudzums, ko nosaka likums, līgums vai vienošanās. Gadījumā, kas minēts jautājumā, likvidācijas kvota ir viss atlikušais pašvaldības īpašums (kustamais un nekustamais) un finanšu līdzekļi,  kas nav nepieciešams kreditoru pieprasījumu apmierināšanai un likvidācijas izdevumu segšanai un ko kapitālsabiedrības likvidācijas gadījumā likvidators nodod atpakaļ īpašniekam - pašvaldībai.

Pašvaldības kapitālsabiedrības likvidācijas gadījumā likvidatoram nav tiesību pieņemt lēmumus par mantas atsavināšanu, lai segtu kreditoru parādus vai likvidācijas procesa izdevumus, ja vien uz to viņu nav pilnvarojis kapitāldaļu īpašnieks savā lēmumā par kapitālsabiedrības darbības izbeigšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 240 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas