DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Hosams Abu Meri piedalīsies PVO Eiropas Reģionālās Komitejas sesijā Kopenhāgenā, iepazīs Dānijas veselības aprūpes organizēšanu un praksi 

No 29. līdz 31. oktobrim veselības ministrs Hosams Abu Meri apmeklēs Dāniju, kur Kopenhāgenā norisināsies Pasaules Veselības organizācijas (PVO) Eiropas Reģionālās Komitejas sesija un diskusijas par veselības aktualitātēm Eiropas reģionā. Papildus vizītes laikā ministrs iepazīs Dānijas veselības aprūpes sistēmu, gan tās organizāciju, gan inovācijas un praksi. 

Reģionālās Komitejas sesijas laikā, kurā piedalīsies Eiropas veselības ministri, PVO vadība un eksperti, kā arī nevalstisko organizāciju pārstāvji, līdzšinējais direktors Hans Klūge sniegs detalizētu ziņojumu par Eiropas Reģionālā biroja darbību, nākotnes izaicinājumiem, uzdevumiem un perspektīvām veselības jomā, piesakot savu kandidatūru arī nākamajam piecu gadu periodam.  

Sesijas ietvaros Latvijas veselības ministrs teiks uzrunu, pievēršoties prioritātēm, kuras Latvija vēlas redzēt PVO Eiropas Reģionālās Komitejas darba kārtībā, tai skaitā, atbalsta sniegšanai Ukrainai un veselības sistēmu noturības pret krīzēm veicināšanai. 

Hosamam Abu Meri vizītes laikā Dānijā tiek plānotas vairākas divpusējas tikšanās starpvalstu sadarbības attīstīšanai - ar Dānijas veselības ministri Sofiju Lēdi (Sophie Løhde), Kipras veselības ministru Mihalisu Damianosu (Michalis Damianos) un Azerbaidžānas veselības ministru Teimuru Musajevu (Teymur Musayev).  

Vizītes laikā Hosams Abu Meri padziļināti iepazīsies ar Dānijas veselības aprūpes inovācijām, apmeklējot Olborgas Universitātes Gastroenteroloģijas laboratoriju un Herlevas slimnīcu, kur pievērsīs uzmanību robotehnoloģiju pielietošanai ārstniecības procesos un slimnīcas informācijas sistēmām. Ģimenes ārsta prakses apmeklējuma laikā ministrs pievērsīsies primārās veselības aprūpes organizācijai, tostarp ģimenes ārstu komandas veidošanai, kompetenču un pakalpojumu kvalitātes jautājumiem, kā arī ārstu sertificēšanas procesam. Ministrs apmeklēs Kopenhāgenas Universitātes Medicīnas fakultāti, lai iepazītu fakultātes struktūru un studiju programmas,  pārrunātu pieredzes simulācijās balstītas izglītības nodrošināšanā studentiem, kā arī veicinātu sadarbību studentu apmaiņas un studiju iespēju jomā starp Latviju un Dāniju. 

Dalība PVO pasākumos apliecina Latvijas iesaisti starptautiskajā dialogā un sadarbībā veselības aprūpes jomā, īpaši veselības sistēmu noturībā pret krīzēm un medikamentu pieejamību, inovatīvas metožu ieviešanā, kas uzlabo un stiprina veselības aprūpes sistēmu Latvijā.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI