DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ugunsgrēkā Augšdaugavas novadā bojā gājis cilvēks 

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 17. oktobra plkst. 6.30 līdz 18. oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 46 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā vienu uz meža ugunsgrēka dzēšanu, 24 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi. 

Plkst. 20.47 saņemts izsaukums uz Ropažu novada Stopiņu pagastu, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas 1 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no ugunsgrēka izglāba vienu cilvēku, kuru nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem, savukārt vēl vienu cilvēku evakuēja pašvaldības policijas darbinieki pirms VUGD ierašanās. Plkst. 21.33 ugunsgrēks likvidēts. 

Plkst. 17.47 VUGD saņēma izsaukumu uz Augšdaugavas novadu, kur dega vienstāva dzīvojamā māja 90 m2 platībā. Pārmeklējot telpas, ugunsdzēsēji glābēji atrada bojāgājušu cilvēku. Plkst. 22.39 ugunsgrēks likvidēts. 

Pēcpusdienā Liepājā no jūras tika izcelts bojāgājis cilvēks, kurš nodots Valsts policijas darbiniekiem. 

Plkst. 12.09 tika saņemts izsaukums uz Siguldas novada Siguldas pagastu, kur bija notikusi divu vieglo automašīnu sadursme. Ugunsdzēsēji glābēji ar hidraulisko instrumentu palīdzību atbrīvoja vienu cilvēku un nodeva NMPD mediķiem. Automašīnām tika atvienotas akumulatoru klemmes.Darbs notikumā noslēdzās plkst. 13.26. 

Plkst. 09.54 VUGD saņēma izsaukumu uz Brīvības gatvi Rīgā, kur bija notikusi divu vieglo automašīnu sadursme. Viens cilvēks tika nodots NMPD mediķiem. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji atvienoja automašīnas akumulatora klemmes, sakārtoja ceļa braucamo daļu un plkst. 10.35 darbu ceļu satiksmes negadījumā noslēdza. 

Vakar plkst. 09.19 saņemts izsaukums uz Mārupes novada Babītes pagastu, kur bija notikusi vieglās automašīnas un kravas automašīnas sadursme. Viens cilvēks ceļu satiksmes negadījumā gāja bojā, savukārt viens nodots NMPD mediķiem. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka no kravas automašīnas notiek degvielas noplūde, kas tika ierobežota. Notikuma vietā tika sakārtota ceļa braucamā daļa un plkst. 12.42 ugunsdzēsēji glābēji darbu noslēdza. 

Vakar plkst. 07.57 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Augšdaugavas novada Medumu pagastu, kur dega vienstāva dzīvojamās mājas griestu pārsegums 20 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no mājas evakuējās divi cilvēki. Plkst. 09.45 ugunsgrēks tika likvidēts. 

Ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega saimniecības ēka, divi šķūņi, trīs dārza mājas, divas siltumnīcas un meža zemsedze, āra virtuve un malka, jumts, sodrēji ēkas dūmvadā, bērnu laukums, divas vieglās automašīnas, kūdra un divos gadījumos atkritumi. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI