DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Informēs par izstrādātajiem risinājumiem mobilitātes punktu  “Bolderāja”, “Dauderi”, “Sarkandaugava”, “Šķirotava”, “Zemitāni” un “Ziemeļblāzma” izbūvei 

Ceturtdien, 17. oktobrī, Rīgas pašvaldība informēs par projektēšanas posmā izstrādātajiem risinājumiem mobilitātes punktu izbūvei dzelzceļa stacijās “Bolderāja”, “Dauderi”, “Sarkandaugava”, “Šķirotava”, “Zemitāni” un “Ziemeļblāzma”. 

Lai izveidotu ērtus un drošus savienojuma punktus starp sabiedriskā transporta, gājēju, velobraucēju un dzelzceļa infrastruktūru, Rīgas pašvaldības Centrālās administrācijas Publiskās infrastruktūras attīstības pārvalde īsteno projektu "Pilsētas sabiedriskā transporta savienojuma punktu izbūves dzelzceļa stacijās – Bolderāja, Dauderi, Sarkandaugava, Šķirotava, Zemitāni un Ziemeļblāzma".  

Šobrīd norit būvprojekta izstrāde. Lai projekta risinājumos iespēju robežās ņemtu vērā rīdzinieku priekšlikumus, kas nodrošinātu savienojuma punktu veiksmīgu integrēšanu pilsētvidē, pašvaldība organizē diskusiju, kurā projekta izstrādātāji iepazīstinās ar plānotajiem risinājumiem un dalībnieki varēs izteikt savus priekšlikumus. 

Projektā paredzēts izveidot satiksmes infrastruktūru gājējiem, velobraucējiem un mikromobilitātes rīku lietotājiem, labiekārtot dzelzceļa stacijām piegulošo teritoriju un savienot dzelzceļa stacijas platformas ar satiksmes un sabiedriskā transporta infrastruktūru. Lai pēc iespējas mazāk ietekmētu vidi un dzīves apstākļus apkārtējās teritorijas iedzīvotājiem, pie mobilitātes punktiem iecerēts izveidot autostāvvietas īslaicīgai stāvēšanai, kas nepieciešamas pasažieru iekāpšanai/izkāpšanai, un koplietošanas transportlīdzekļiem. 

Diskusijā aicināts piedalīties ikviens interesents. Tā norisināsies 17. oktobrī no plkst. 15.00 līdz 16.00 MS Teams vidē, kā arī to varēs vērot pašvaldības Facebook kontā “Rīga attīstās”. Lai saņemtu aktīvā dalībnieka pieeju MS Teams vidē, aicinām reģistrēties šeit (https://forms.office.com/e/JeCJkr5jRX).  

Kopumā Rīgas pašvaldība plāno izbūvēt mobilitātes punktus 15 dzelzceļa pieturas punktos: “Alfa”, “Bērnu slimnīca”, “Slokas iela”, “Brasa”, “Vecdaugava”, “Turība”, “Mangaļi”, “Vecāķi”, “Gaisma", “Bolderāja”, “Dauderi”, “Sarkandaugava”, “Šķirotava”, “Zemitāni” un “Ziemeļblāzma”. Paredzēts, ka mobilitātes punktu izbūve tiks veikta līdz 2026. gada maijam. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI