DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. septembrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Ņujorkas klimata nedēļā arī Rīgas pārstāvji diskutēs par iespējām pilsētvidē mazināt klimata pārmaiņas un sociālo nevienlīdzību 

Ņujorkas klimata nedēļas laikā trešdien, 25. septembrī, Amerikas Arhitektūras centrā norisināsies konference, kurā eksperti no visas pasaules, tajā skaitā Latvijas, pārrunās iespējas, kā blīvi apbūvētā pilsētvidē mazināt klimata pārmaiņas un sociālo nevienlīdzību un kā mērķu sasniegšanā efektīvi iesaistīt vietējās kopienas un apkaimes. Diskusijā par pilsētplānošanu piedalīsies arī Rīgas pašvaldības pārstāve ainavu arhitekte Arnita Verza.

Šā gada Ņujorkas Klimata nedēļas 2024 galvenais vadmotīvs “Ir laiks” uzsver nepieciešamību steidzami rīkoties, lai paātrinātu globālo klimata rīcības mērķu sasniegšanu un mazinātu sociālo nevienlīdzību atbilstoši ANO ilgtspējīgas attīstības mērķiem. 

Kā jau katru gadu, arī šogad 25. septembrī norisināsies ekspertu konference, kuras tēma ir “Pielāgoties kopā: pilsētu apkaimes pret klimata pārmaiņām”. Tajā piedalās personas, kas veido un pieņem lēmumus par dažāda veida projektiem pilsētvidē, arhitekti, uzņēmēji un politikas veidotāji, kā arī nevalstisko organizāciju pārstāvji. 

Konferencē norisināsies paneļdiskusija “Kā veicināt sociālo vienlīdzību, izmantojot stratēģisko plānošanu”, pievēršot uzmanību izaicinājumiem, kas rodas, lai apbūvētajā pilsētvidē mazinātu sociālo nevienlīdzību un klimata pārmaiņas. Paneļdiskusijā uzaicināts piedalīties arī Rīgas pašvaldības Pilsētas attīstības departamenta Pilsētas arhitekta dienests, kuru pārstāvēs ainavu arhitekte Arnita Verza.  

Ekspertu diskusijā tiks pārrunāti jautājumi par to, kā, izmantojot arhitektūru un pilsētvides plānošanu, pielāgot klimata pārmaiņām iedzīvotāju dzīves apstākļus un klimata krīzes seku mazināšanā iesaistīt iedzīvotāju kopienas; kā pielāgot arhitektūru jaunajam klimatam un veidotu sociālo vienlīdzību, nodrošinot, ka neviens netiek atstāts novārtā.  

Diskusiju varēs vērot arī tiešsaistē. Papildu informācija par konferenci pieejama šeit: https://calendar.aiany.org/2024/09/25/adapt-together-urban-neighborhoods-against-climate-change/ 

Ņujorkas klimata nedēļa ir lielākais pasaules mēroga klimata pasākums, kas jau 16 gadu pulcē vairāk nekā 600 uzņēmējdarbības, valstu lēmējvaras un klimata kopienu līderus no visas pasaules. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI