DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. septembrī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Zinātnes un izglītības inovāciju centru turpmāk vadīs Ieva Melbārde

Šonedēļ darbu Liepājas Izglītības pārvaldes Zinātnes un izglītības inovāciju  centrā (ZIIC) kā tā vadītāja uzsāk Ieva Melbārde, kura turpinās centra iesākto darbu pēctecību un nodrošinās ZIIC un sniegto pakalpojumu attīstību un izaugsmi, ieguldījumu un atbalstu izglītības kvalitātes uzlabošanai un intereses par STEM jomām veicināšanu.

Amata konkurss tika izsludināts 2024.gada 22.maijā, amatam bija pieteikušies astoņi pretendenti. Tika vērtētas kandidātu profesionālās zināšanas un pieredze resursu pārvaldībā, redzējums par ZIIC attīstību, komunikācijas un vadības prasmes.  Ieva Melbārde ieguva vislielāko punktu skaitu un saņēma augstāko vērtējumu, līdz ar ko tika atzīta par piemērotāko kandidatūru ZIIC vadītāja amatam.

I.Melbārde ir komunikācijas un mārketinga jomas eksperte, vairāk kā piecus gadus strādājusi SIA “Tet” gan kā zīmola vadītāja, gan kā mārketinga komunikācijas vadītāja, bijusi biedrības “Latvijas Biznesa Eņģeļu tīkls” izpilddirektore un Biznesa augstskolas “Turība” Biznesa inkubatora vadītāja.  

Kā uzsver I.Melbārde: “Esmu priecīga atgriezties Liepājā – pilsētā, kas piedāvā tik daudz plašu iespēju gan profesionālajai attīstībai, gan personīgai izaugsmei. Liepāja var lepoties ar ZIIC, kur bērniem un jauniešiem ir unikāla iespēja izzināt dabaszinātnes, realizēt radošas idejas tehnoloģiju jomā un jēgpilni iesaistīties izglītojošās aktivitātēs. ZIIC ir vieta, kur jaunā paaudze var izkopt prasmes, kas veido pamatu viņu nākotnes karjerai un attīstībai. 

ZIIC piedāvā plašu aktivitāšu un nodarbību klāstu, tostarp Dabas māju, kur jaunieši var izzināt vidi un dabas resursus, “FabLab Liepāja”, kas sniedz iespēju praktiski izmēģināt inovatīvas tehnoloģijas un radīt savus projektus, “AkvaLab Liepāja” izbraucienus, kas ļauj izpētīt ūdens resursus un veikt eksperimentus uz ūdens, kā arī aizraujošo zinātnes teātri un robotikas nodarbības, kur katrs var atklāt savu interesi un attīstīt savas prasmes. Šeit katrs atradīs sev ko saistošu, atbilstoši savām interesēm.

Mans mērķis ir panākt, lai šīs iespējas, ko piedāvā ZIIC, izmantotu pēc iespējas plašāks sabiedrības loks, jo ticu, ka tā ir vieta, kas spēj iedvesmot un izglītot nākamās paaudzes, kā arī veicināt viņu interesi par zinātni un tehnoloģijām. Manuprāt, ikviena pieaugušā atbildība ir sniegt bērniem un jauniešiem iespēju izaugt vidē, kur viņi var izzināt pasauli, attīstīt savas spējas un lietderīgi izmantot savu laiku. Strādājot ZIIC, es vēlos palīdzēt veidot vidi, kas rosinās jaunās paaudzes zinātkāri un iedvesmos viņus sasniegt lielas lietas nākotnē.”

Ieguvusi bakalaura grādu sabiedriskajās attiecībās un maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā (MBA) Biznesa augstskolā “Turība”, zināšanas papildinātas Līderības prasmju attīstības programmā un LADC (Latvian art director club) reklāmas skolā. Pozitīvi vērtējama pieredze projektu vadībā, biznesa mērķu sasniegšanā un inovatīvu risinājumu ieviešanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI