DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Pavasara sesijas noslēguma sēdē Saeima lems par Rēzeknes domes atlaišanu

Saeima ceturtdien, 20.jūnijā, galīgajā lasījumā lems par likuma projektu, kas paredz atlaist Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domi. 

Galīgajā lasījumā Saeima skatīs arī grozījumus Imigrācijas likumā saistībā ar valsts valodas zināšanu apliecināšanu plašākam Krievijas pilsoņu lokam un likuma projektu kiberdrošības stiprināšanai Latvijā. 

Tāpat galīgajā lasījumā rīt plānots skatīt grozījumus, kas paredz pasākumus zāļu pieejamības un uzraudzības stiprināšanai, likuma grozījumus cietumu reformas īstenošanai un pasākumiem notiesāto resocializācijas uzlabošanai un izmaiņas Izglītības likumā saistībā ar papildu prasību noteikšanu bērnu nometņu vadītājiem un darbiniekiem. 

Vēl galīgajā lasījumā darba kārtībā ir likuma grozījumi, lai stiprinātu valsts pārvaldes iestāžu kompetenci brīvprātīgā darba jomā, Civilprocesa likuma grozījumi efektīvākam parādu piedziņas procesam, kā arī izmaiņas likumos, lai varētu nodrošināt Vēlētāju reģistra un Elektroniskās tiešsaistes vēlētāju reģistra izveidi un reģistros iekļauto datu apstrādi.   

Otrajā lasījumā plānots skatīt priekšlikumus Darba likuma grozījumiem, kas paredz stiprināt valsts valodas lietojumu darba tirgū, likuma grozījumus, kas paredz uzdot Latvijas Bankai noteikt kārtību, kādā kredītiestādes nodrošina bankomātu pieejamību iedzīvotājiem un iespēju tajos izņemt skaidru naudu. 

Savukārt pirmajā lasījumā rītdien paredzēts skatīt Ceļu satiksmes likuma grozījumus, lai varētu noteikt, ka trešajā valstī reģistrēts transportlīdzeklis būs jādeklarē izmantošanai ceļu satiksmē Latvijā, grozījumus Administratīvās atbildības jomā saistībā ar efektīvas pārnacionālas sadarbības nodrošināšanu administratīvā pārkāpuma procesā, kā arī grozījumus, kas paredz par seksuālu uzmākšanos saukt pie administratīvās atbildības. 

Saeimā iesniegti arī jauni likumprojekti, un deputāti lems, vai izskatīšanai komisijās nodot izmaiņas likumā, kas paredz, ka arī personas, kas izcietušas sodu, bet sodāmība nav dzēsta vai noņemta, varēs mainīt vārdu un uzvārdu. Tāpat deputāti lems, vai komisijām nodot jauna Valsts ieņēmumu dienesta (VID) likuma projektu un saistītus grozījumus likumos, lai varētu īstenot VID reorganizāciju – no nodokļu administrācijas nošķirt finanšu izmeklēšanas un muitas funkcijas. 

Plānots, ka Saeimas deputātus rītdien uzrunās Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. 

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija lūgusi rītdienas sēdes darba kārtībā iekļaut grozījumus Bērnu tiesību aizsardzības likumā saistībā ar daudzbērnu ģimenes statusa saglabāšanu ģimenei, kuras bērni dien valsts aizsardzības dienestā. 

Prezidija apstiprinātajā Saeimas 20.jūnija sēdes darba kārtībā iekļauti 46 jautājumi. 

Ceturtdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI