DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts kontrole Rīgā organizē Eiropas Augstāko revīzijas iestāžu organizācijas valdes tehnisko sanāksmi 

Šonedēļ, 9.-10.aprīlī, Valsts kontrole Rīgā organizē Eiropas Augstāko revīzijas iestāžu organizācijas (EUROSAI) valdes tehnisko sanāksmi. Šogad Valsts kontrolei beigsies vēlētās pilnvaras EUROSAI valdē, tāpēc organizēt tehnisko sanāksmi Rīgā ir īpašs notikums. Vienlaikus tā ir iespēja sniegt ieguldījumu, lai sagatavotos EUROSAI kongresam, kā arī pateikties pārējām valdes augstākajām revīzijas iestādēm par sadarbību un novērtēt paveikto. 

“Septiņu gadu laikā esam snieguši ieguldījumu EUROSAI komunikācijas stratēģijas izstrādē un attīstījuši augstāko revīzijas iestāžu sadarbības mehānismus ar iekšējiem auditoriem un pilsoniskās sabiedrībās pārstāvjiem. Esam izstrādājuši EUROSAI pamatpolitikas, risinājuši sarežģītas problēmas un pieņēmuši stratēģiskus lēmumus, kas ietekmēs mūsu kopienas nākotni gan Latvijas, gan Eiropas līmenī. Tāpat vēlamies pateikties Čehijas un Spānijas Augstākajām revīzijas iestādēm par izcilajām vadības prasmēm, profesionālismu un entuziasmu valdes darba vadīšanā,” sanāksmes atklāšanā uzsvēra valsts kontrolieris Edgars Korčagins. 

E.Korčagins arī norādīja, ka ir sasniegti vairāki svarīgi mērķi un esam virzījušies uz priekšu ar drosmi un pārliecību. 

Sanāksmes darba kārtībā iekļauts pārskats par valdes locekļu un darba grupu aktivitātēm 2023. un 2024. gadā, organizācijas budžeta izlietojums, EUROSAI un prezidentūras jaunās mājaslapas un komunikācijas projekts un EUROSAI 2024.-2030. gada stratēģijas projekts. Tiks pārrunāta arī gatavošanās XII EUROSAI kongresam, kas notiks š.g. 27.-28. maijā (attālinātā formātā) un ko organizēs Izraēlas Augstākā revīzijas iestāde. Sanāksmes laikā klātesošie pārrunās jautājumus  par grozījumiem EUROSAI statūtos un standarta procedūras.  

Kopumā uz sanāksmi Rīgā ieradušies 28 pārstāvji no 12 augstākajām revīzijas iestādēm – Apvienotās Karalistes, Austrijas, Čehijas, Izraēlas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Portugāles, Spānijas, Turcijas, Vācijas un Zviedrijas. 

Šobrīd EUROSAI valdē ir ievēlētas 8 augstākās revīzijas iestādes no Čehijas, Izraēlas, Latvijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Polijas, Spānijas un Turcijas. Valsts kontrole ir atbildīga par valdes portfeli “Sadarbība ar ārējām organizācijām”. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI