DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. martā, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

VNĪ: vēsturiskais nams Eksporta ielā 6 nosolīts par 3,11 miljoniem  eiro 

Publicitātes foto

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) rīkotā izsolē ceturtdien, 14. martā par 3 110 000  eiro nosolīta ēka Eksporta ielā 6, Rīgā, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna. 

“Objekta izcilā atrašanās vieta starp Eksporta ielu un Vašingtona laukumu piedāvā unikālas iespējas gan dzīvojamo platību, gan biroju telpu attīstībai. Šī ēka ir ideāla vieta uzņēmējdarbības izaugsmei, nodrošinot ērtu piekļuvi no visiem Rīgas rajoniem, kā arī ērtu klientu apkalpošanu un darbinieku komfortu. Turklāt, ņemot vērā Andrejostas tuvumu un tai piegulošo jahtu piestātni, šī atrašanās vieta rada iespējas izveidot prestižus dzīvokļus. Tas padara ēku vēl pievilcīgāku investoriem, augstākās klases dzīvojamo platību attīstīšanai Rīgas centrā,” skaidro A. Vārna. 

Izsole nekustamā īpašuma objektam Eksporta ielā 6 norisinājās no 2024. gada 13.februāra līdz 2024.gada 14.martam. Izsoles procesā piedalījās 10 dalībnieki un nekustamais īpašums no sākotnējās izsoles cena 1 700 000 eiro apmērā ar 10 000 eiro soli rezultātā tika nosolīts par 3 110 000  eiro.  

Objekts Eksporta ielā 6 ietver domājamās daļas no zemesgabala ar kopējo platību 1650 m2 un uz tā esošo apbūvi ar kopējo platību 5854,1 m2, bruģētu un betonētu laukumu ar kopējo platību 336,7 m2, kā arī inženiertehniskās komunikācijas un izbūves.  

Ēka ir vēsturisks un kultūras mantojums. Tā ir arhitektūras piemineklis, kas sastāv no sešiem stāviem un pagrabstāva. Telpu iekšējā apdare ir dažāda, bet kopumā telpas ir apmierinošā tehniskā stāvoklī. 

Nams Eksporta ielā 6 celts 1913. gadā pēc arhitekta Makša Deibnera projekta un ir bijis daļa no apbūves kvartāla "Forburga". Šis kvartāls tika uzbūvēts saskaņā ar arhitekta Vilhelma Romāna Rezlera izstrādāto plānu. Objekts Eksporta ielā 6, sākotnēji kā piecus stāvus augsts īres nams ar veikaliem 1. stāvā, tika iekļauts šajā projektā. Tas ir nozīmīgs piemērs Rīgas pilsētas pirmskara arhitektūrai un kalpo kā vēsturisks liecinieks par šī laikmeta arhitektūras stilu un būvniecības kvalitāti. Šī ēka ir piedzīvojusi dažādas pārbūves un modernizācijas, bet tās sākotnējais konstruktīvais risinājums un dizains ir saglabājies.  

Eksporta ielas īpašuma apkārtne ir sabiedriski labi attīstīta, piedāvājot ērtu piekļuvi centrālajiem Rīgas rajoniem un sabiedriskajam transportam.  

Plašāka informācija par objektu pieejama izsoles oficiālajā interneta vietnē izsoles.ta.gov.lv. 

Atbilstoši uzņēmuma stratēģijai, VNĪ ilgtermiņā uztur īpašumus, kas nepieciešamas valsts pārvaldei, savukārt īpašumi, kuri publiskajām iestādēm ilgtermiņā nav nepieciešami un valstij rada zaudējumus, likumā noteiktajā kārtībā tiek pārdoti publiskas izsoles ceļā vai tiek izskatīta īpašumu nodošana citiem valdītājiem. Pamatkapitālā esošie īpašumi, kas rada zaudējumus kapitālsabiedrībai un kurus nav iespēja iznomāt komercnomniekiem, tiek virzīti atsavināšanai, tādejādi dodot tiem iespēju iegūt jaunu pielietojumu.  

VNĪ nodrošina profesionālu nekustamo īpašumu apsaimniekošanu un pārvaldību 427 ēku un būvju īpašumiem, kuros ietilpst  1075 ēkas 0,99 miljonu m2 platībā, kā arī zeme zem ēkām 575 ha platībā, un 3 336 zemes īpašumam ar kopējo platību 949 ha. VNĪ ir viens no 17 Latvijas uzņēmumiem, kas 2023.gadā Korporatīvās atbildības un ilgtspējas institūta “Ilgtspējas indeksa” vērtējumā saņēma augstāko platīna godalgu, apliecinot labu pārvaldību un savas darbības ilgtspēju. Uzņēmums dibināts 1996.gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI