DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. martā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Uz Valsts vides dienesta ģenerāldirektora amatu tiek virzīts Andris Ķēniņš

Publicitātes attēls

Noslēdzies atklātais konkurss uz Valsts vides dienesta (VVD) ģenerāldirektora amatu. Par tā uzvarētāju kļuvis Andris Ķēniņš. Lai pretendents ieņemtu amatu, tam vēl ir jāsaņem Ministru kabineta apstiprinājums.

Andris Ķēniņš pašlaik ieņem valsts sekretāra vietnieka amatu vides aizsardzības jautājumos Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā un ir arī Valsts vides dienesta ģenerāldirektora pienākumu izpildītājs, kā arī valdes loceklis VSIA “Vides investīciju fonds”. Pirms tam A. Ķēniņš bija biedrības “Latvijas Raidorganizāciju asociācija” izpilddirektors. Paralēli šajā laikā ieņēma arī padomes locekļa amatu VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija”. No 2012. līdz 2017. gadam A. Ķēniņš bija Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) sekretariāta vadītājs. Pirms tam konkursa uzvarētājs ir ieņēmis amatus, kas saistīti ar departamenta un nodaļu vadīšanu, kā arī bijis vairāku organizāciju padomes un valdes loceklis. Potenciālais VVD ģenerāldirektors ieguvis profesionālo maģistra grādu jurisprudencē Latvijas Universitātē.

Kā vēstīts iepriekš, pretendentu atlase norisinājās trīs kārtās. Pirmās kārtas laikā konkursa komisija izvērtēja iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām. Konkursa otrajā kārtā pretendenti konkursa komisijai skaidroja savu motivāciju ieņemt šo amatu, atbildēja uz komisijas jautājumiem un skaidroja savu redzējumu par Valsts vides dienesta darbības pilnveidošanas un attīstības iespējām. Savukārt atlases trešajā kārtā tika pārbaudītas tādas pretendentu vadības kompetences kā stratēģiskais redzējums, pārmaiņu vadīšana, komandas vadīšana, orientācija uz rezultātu sasniegšanu, spēja pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību. Šajā kārtā pretendents kopumā guva ļoti labu novērtējumu.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vadīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretārs Edvīns Balševics, tās sastāvā bija Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra biroja vadītāja Dace Šēle, Valsts kancelejas direktora vietniece valsts pārvaldes jautājumos, Valsts pārvaldes politikas departamenta vadītāja Ieva Lībķena, Zemkopības ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs un Klimata un enerģētikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks klimata politikas jautājumos Dagnis Dubrovskis. Tāpat par pretendentu novērtēšanas procesa novērotājiem tika uzaicināta biedrības "Zero Waste Latvija" valdes locekle Laura Treimane un biedrības "Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūts" valdes locekle Dace Helmane.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI