DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. decembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

E. Siliņa: Latvija un Slovēnija solidāri risina kopīgus izaicinājumus Baltijas jūras un Balkānu reģionos

FOTO: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Latvijai un Slovēnijai ir lieliskas divpusējās attiecības, ko vēl vairāk nostiprinājis Slovēnijas ieguldījums NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Latvijā. Tā, otrdien, 19. decembrī, tiekoties ar Slovēnijas prezidenti Natašu Pircu-Musaru (Nataša Pirc Musar), uzsvēra Ministru prezidente Evika Siliņa.

Ministru prezidente apsveica ar Slovēnijas vēstniecības Latvijā oficiālo inaugurāciju, kas notika Slovēnijas prezidentes oficiālās vizītes Latvijā laikā. Amatpersonas pārrunāja arī jautājumus saistībā ar enerģētikas sektoru un transporta savienojumiem, kā arī bija vienisprātis par nepieciešamību veidot ciešākas ekonomiskās attiecības un turpināt sadarbību drošības jomā.

“Latvija un Slovēnija kā ES un NATO dalībvalstis ir solidāras gan mierīgos laikos, gan krīzēs, un mēs esam viens otru atbalstījuši praktiski un politiski. Latvija un Slovēnija sniedz ieguldījumu Baltijas jūras un Rietumbalkānu reģionu drošībā, tādējādi stiprinot Eiropu kopumā. Mums ir vēl neizmantots ekonomiskās sadarbības potenciāls, ko attīstīt var palīdzēt arī paredzētie Latvijas nacionālās aviokompānijas “airBaltic” tiešie lidojumi starp Rīgu un Ļubļanu,” uzsvēra Latvijas Ministru prezidente.

Amatpersonas pārrunāja arī Latvijas sniegto atbalstu Slovēnijai plūdu laikā, kā arī Latvijas iesaisti NATO misijā Kosovā, kas palīdz stiprināt Rietumbalkānu reģiona drošību. Ministru prezidente un Slovēnijas prezidente tāpat apsprieda Krievijas un Baltkrievijas radīto hibrīdo apdraudējumu uz ES ārējām robežām un informācijas telpā, paužot nepieciešamību turpināt stiprināt noturību gan nacionālā, gan Eiropas līmenī.

Saistībā ar tikko notikušo Eiropadomes sanāksmi, E.Siliņa uzsvēra nepieciešamību turpināt atbalstīt Ukrainu – gan politiski, gan militāri, gan finansiāli, un tik ilgi, cik nepieciešams. 

Latvijas Ministru prezidente pauda prieku par to, ka Slovēnija būs ANO Drošības padomes nepastāvīgā dalībvalsts uz diviem gadiem no 2024. gada 1. janvāra. E. Siliņa atgādināja par Latvijas kandidatūru dalībai ANO Drošības padomē un aicināja uz abu valstu ciešu sadarbību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI