DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. novembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
1
1

Valsts prezidents Briselē tiksies ar Eiropas Savienības institūciju un NATO vadītājiem

15.–16. novembrī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs darba vizītē apmeklēs Briseli, Beļģijas Karalisti, kur plānotas tikšanās ar Eiropas Savienības (ES) institūciju un NATO vadītājiem.

Darba vizītes laikā Valsts prezidentam plānotas tikšanās ar Eiropas Komisijas priekšsēdētāju Urzulu fon der Leienu (Ursula von der Leyen), Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieku Valdi Dombrovski, kā arī Eiropas Parlamenta priekšsēdētāju Robertu Metsolu (Roberta Metsola). Tikšanās laikā ar ES amatpersonām paredzēts apspriest turpmāko atbalstu Ukrainai un ES paplašināšanās politiku, situāciju Tuvajos Austrumos, kā arī migrācijas izaicinājumus, īpašu uzmanību pievēršot situācijai uz Latvijas austrumu robežas.

Darba vizītes laikā plānota arī Valsts prezidenta tikšanās ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu (Jens Stoltenberg), lai pārrunātu NATO Viļņas samita lēmumu ieviešanu, sevišķi attiecībā uz NATO klātbūtnes stiprināšanu Latvijā, kā arī turpmāko atbalstu Ukrainai cīņā pret Krievijas agresiju un Eiropas nākotnes drošības izaicinājumus.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI