DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. novembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Latvijā unikāla mākslīgā intelekta talantu programma uzņem 16 jauniešus

FOTO: Publicitātes foto

Liepājas tehnoloģiju klasteris šoruden noslēdzis mācību līgumu ar 16 talantīgiem un spējīgiem Latvijas jauniešiem ar izcilām sekmēm informāciju tehnoloģijās (IT) un matemātikā, vecumā no 18 līdz 23 gadiem, kuri startēs Mākslīgā intelekta talantu programmā. Unikālā projektā jaunieši apgūs visu nepieciešamo, lai jau pēc deviņu mēnešu apmācībām spētu uzsākt mākslīgā intelekta izstrādātāja karjeru.

Latvijā Mākslīgā intelekta talantu programma ir Liepājā radīts, unikāls projekts, lai veicinātu Latvijas izrāvienu jauno IT speciālistu sagatavošanā vienā no sarežģītākajām un augstāk apmaksātajām profesijām pasaulē. Programma jauniešiem sniedz iespēju apgūt mākslīgo intelektu ar profesionāliem pasniedzējiem un mentoriem, kā arī izmantot prakses iespējas Latvijas labākajos mākslīgā intelekta izstrādes uzņēmumos.

Deviņu mēnešu garumā jaunieši tiks pilnībā sagatavoti darbam ar mākslīgo intelektu, padziļināti apgūstot trīs apmācību virzienus – C++ un Python programmēšana, kā arī mākslīgā intelekta izstrāde.

Programma ir orientēta uz praktiskām prasmēm. Lekcijās un meistarklasēs nozares speciālisti un pasniedzēji, kuri ikdienā darbojas ar mākslīgā intelekta izstrādi, ne tikai nodos vērtīgas zināšanas, bet arī palīdzēs veikt reālu projektu izstrādi, kuru risinājumi tiks pielāgoti Liepājas pilsētvides vajadzībām.

Talantu programma ir bez maksas un tajā tika uzņemti jaunieši no visas Latvijas ar izciliem sasniegumiem mācībās un olimpiādēs, kuri izturējuši atlasi – loģikas testu un pārrunas ar programmas veidotājiem. Pirmais posms talantu atlasē bija Latvijā pirmā mākslīgā intelekta olimpiāde, ko īstenoja Digitālo inovāciju parks sadarbībā ar Liepājas Universitāti.

Mākslīgā intelekta talantu programma norisinās attālināti un ir apvienojama ar studijām. Pēc programmas absolvēšanas jauniešiem ir iespēja doties apmaksātā praksē Latvijā vadošajos mākslīgā intelekta izstrādes uzņēmumos.

Mākslīgā intelekta talantu programmu īsteno Liepājas tehnoloģiju klasteris sadarbībā ar biedriem. Liepājas tehnoloģiju klasteris apvieno Liepājas uzņēmumus, organizācijas un speciālistus, tādējādi veidojot un nostiprinot pilsētas IT nozares aliansi.

Liepājas tehnoloģiju klasteri dibināja 2020. gadā Digitālo inovāciju parks (Liepājas pašvaldība, Sense Media, LSEZ, UPB) kopā ar Liepājas Universitāti un uzņēmumu Giraffe360.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI