DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas dome ar Latvijas Universitāti parakstīs sadarbības memorandu

Trešdien, 25. oktobrī, Rīgas domes priekšsēdētājs un Latvijas Universitātes rektors parakstīs sadarbības memorandu, kas paredz kopīgu un saskaņotu darbu, lai sekmētu pašvaldības un universitātes izvirzīto attīstības mērķu realizēšanu, veicinātu zinātnes un inovāciju mijiedarbību ar pilsētas attīstību, un veidotu Rīgu par ilgtspējīgu, inovatīvu, zaļu un modernu nākotnes pilsētu. Pirms memoranda parakstīšanas svinīgi tiks atklāts jaunais gājēju un velobraucēju tilts pār Kīleveina grāvi, kas savienos Torņakalna apkaimi ar Mūkusalas ielu un sekmēs mobilitātes attīstību pilsētā.

Memorandu parakstīs Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis un Latvijas Universitātes rektors prof. Indriķis Muižnieks. Svinīgā dokumenta parakstīšana notiks plkst. 11.40 Latvijas Universitātes Akadēmiskajā centrā Jelgavas ielā 1, 1. stāvā.

Vienlaikus Latvijas Universitāte iepazīstinās ar tuvākajiem nākotnes projektiem. Papildus tur jau esošajām Dabas un Zinātņu mājām un būvniecības stadijā esošajai Rakstu mājai tuvākajos gados Latvijas Universitāte uzbūvēs Sporta, Studentu un viesu, Veselības un Tehnoloģiju mājas. Turpmākā Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra attīstība paredzēta saskaņā ar pavasarī noslēgušos starptautisko metu konkursu, kur žūrijā tika pārstāvētas arī Rīgas Domes iestādes, Latvijas Arhitektu savienība, Latvijas Ainavu arhitektu asociācija.

Pirms memoranda parakstīšanas svinīgi tiks atklāts jaunais gājēju un velobraucēju tilts pār Kīleveina grāvi. Tilta atklāšanas pasākums sāksies plkst. 11 pie Kīleveina grāvja blakus jaunajam gājēju un velobraucēju tiltam (Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra pusē) un tajā piedalīsies Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis, Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja Inese Andersone, Pilsētas attīstības departamenta Projektu vadības pārvaldes vadītājs Dagnis Samausks, SIA “Tilts” valdes loceklis Artjoms Gridņevs, Latvijas Universitātes rektors prof. Indriķis Muižnieks, Mūkusalas biznesa centra valdes priekšsēdētāja Iveta Bahmane.

Jaunais tilts pār Kīleveina grāvi atrodas Dēļu ielas trasē starp Jelgavas ielu Torņakalna pusē un Mūkusalas biznesa centra teritoriju, pa kuru turpināsies gājēju un velosipēdistu ceļš līdz Mūkusalas ielai. Tilts savienos Torņakalna teritoriju un Latvijas Universitātes Akadēmisko centru ar sabiedriskā transporta tīklu Mūkusalas ielā, veicinot apkaimes funkcionālo un ilgtspējīgu pilsētvides attīstību, kas ir īpaši svarīgi šobrīd, kad norisinās aktīva Pārdaugavas projektu attīstība, “Rail Baltica” projekta īstenošana, jaunu biroju un dzīvojamo ēku projektu attīstība Torņakalna apkaimē, kā arī Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra izaugsme. Tilta garums ir 30 metri, bet platums – 5,6 metri, kas nodrošinās netraucētu satiksmi abos virzienos gan gājējiem, gan velosipēdistiem. Projekta ietvaros labiekārtota blakus esošā teritorija un uzstādīti soliņi. Tilta būvniecība tika uzsākta šā gada februārī un noslēdzās oktobrī. Būvdarbus veica SIA "Tilts".

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI