DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. jūlijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

VDEĀK darba uzlabošanai piešķirts ES fondu finansējums

Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas (VDEĀVK) sniegto pakalpojumu kvalitātes uzlabošanai tiks piešķirts viens miljons eiro Eiropas Sociālā fonda Plus finansējuma.

Šāda finansējuma piešķiršanu paredz Eiropas Savienības kohēzijas politikas programmas 2021.–2027. gadam 4.3.6. specifiskā atbalsta mērķa "Veicināt nabadzības vai sociālās atstumtības riskam pakļauto cilvēku, tostarp vistrūcīgāko un bērnu, sociālo integrāciju" 4.3.6.2. pasākuma "Atbalsta pasākumi Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas klientu apkalpošanas efektivitātes un kvalitātes uzlabošanai, speciālistu profesionālo spēju, invaliditātes informatīvās sistēmas procesu un funkcionalitātes pilnveidei" īstenošanas noteikumi, kas ceturtdien, 13. jūlijā, pieņemti valdības sēdē.

Finansējumu paredzēts investēt VDEĀVK  nodarbināto personu profesionālajā pilnveidē, vienotu metodisko norādījumu VDEĀVK nodarbināto profesionālajā darbībā nodrošināšanā un klientu apkalpošanas pilnveidē. Tas ļaus arī pilnveidot Invaliditātes informatīvās sistēmas funkcionalitāti, tā rezultātā par sešām dienām samazinot invaliditātes ekspertīzei veltīto laiku - no 28 dienām uz 22 dienām. Līdz ar to būs nodrošināta VDEĀVK efektīvāku izmaksu un sistēmas darbība, kas ļaus cilvēkiem ar invaliditāti savlaicīgāk piekļūt valsts sniegtajam atbalstam invaliditātes seku mazināšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI