DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. aprīlī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Aizkraukles un Talsu novadu pašvaldībām nodos valstij piederošos vietējas nozīmes autoceļus

Ministru kabinets otrdien, 4. aprīlī, atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) sagatavotos priekšlikumus par vietējo autoceļu nodošanu Aizkraukles un Talsu novadu pašvaldību pārziņā.

Aizkraukles novada pašvaldība savā īpašumā pārņems valstij piederošo nekustamo īpašumu “Kadiķi P” Kokneses pagastā, lai turpmāk autoceļa P79 Koknese-Ērgļi nobrauktuve būtu pašvaldības apsaimniekošanā.

Talsu novada pašvaldības pārziņā nodos valstij piederošo īpašumu “Selgas ielas atzars” Rojas pagastā, lai pašvaldība varētu gādāt par savā īpašumā esošo ceļu būvniecību, uzturēšanu un pārvaldību.  

Valstij piederošos nekustamos īpašumus – vietējās nozīmes autoceļus - SM nodod pašvaldību īpašumā, lai tādējādi pašvaldības varētu īstenot to autonomās funkcijas, piesaistīt Eiropas savienības finansējumu ceļu uzlabošanai, kā arī radīt darbavietas un veicināt privāto investīciju piesaisti.

Satiksmes ministrija pašvaldību pārziņā nododot vietējās nozīmes ceļus, piešķir tām papildu mērķdotācijas finansējumu 1560 eiro apmērā par katru pārņemto kilometru uz termiņu ne ilgāku par pieciem gadiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI