DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. martā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts digitālajai izaugsmei jāiet roku rokā ar kibernoturīgas sabiedrības veidošanu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks digitālās transformācijas jautājumos Gatis Ozols piedalās biedrības "Latvijas Formula 2050" augsta līmeņa ekspertu konferencē "Digitālais briedums un kibernoturība Latvijas ilgtspējai", kurā dažādu nozaru valsts pārvaldes, nevalstiskā sektora un uzņēmumu pārstāvji diskutēs par valsts un sabiedrības digitālās transformācijas procesiem, nākotnes tendencēm un pasākumiem, lai nodrošinātu sabiedrības, organizāciju un iedzīvotāju kibernoturību.  

VARAM Valsts sekretāra vietnieks Digitālās transformācijas jautājumos Gatis Ozols: “Mūsdienu ekonomikas, kritisko pakalpojumu pieejamības, enerģētikas, privātās saziņas un pat demokrātijas procesi lielā mērā ir atkarīgi no digitālajām tehnoloģijām – mūsdienu sabiedrība kā vēl nekad agrāk ir atkarīgas no vienmēr pieejamas, drošas un uzticamas digitālās vides. Jau šobrīd tehnoloģiju attīstības ātrums apsteidz mūsu iespējas izvērtēt saistītās ietekmes un riskus. Tādēļ nacionālā kibernoturība ir balstāma uz padziļinātu sadarbību starp valsts, privāto un sabiedrisko sektoru, rūpējoties gan par katra sabiedrības dalībnieka, organizāciju un tautsaimniecības procesu kibernoturību.” 

Konferencē divos tematiskajos blokos eksperti pievērš uzmanību ar straujas digitālās izaugsmes saistīto risku vadībai nacionālā un organizāciju līmenī, t.sk. kiberdrošības politikas veidošanas un ieviešanas aspektiem, kā arī pieejām un pasākumiem sabiedrības kibernoturības stiprināšanai. 

Valsts sekretāra vietnieks Gatis Ozols sniedz ieskatu valsts ieguldījumā modernas un drošas dzīves telpas izveidē, valsts pārvaldes kibernoturības stiprināšanā un nākotnes izaicinājumiem, kas saistās ar strauji pieaugošu mākslīgā intelekta tehnoloģiju attīstību un pieejamību. Savukārt konferences otrajā daļā Gatis kopā ar SEB valdes priekšsēdētāju Ievu Teteri vadīs diskusiju  “Digitālais briedums un kiberaizsardzība ekonomikas izaugsmei”, kurā dažādu nozaru eksperti diskutēs par tādiem jautājumiem kāda ir kiberaizsardzības nozīme ekonomikas attīstībā, kā nodrošināt augstu kibernoturību organizācijās, kā dažādas nozares var iesaistīties sabiedrības kopējā kibernoturības veidošanā, kā arī diskutēs par sabiedrības izpratnes veidošanu un sadarbības veicināšanu  starp tehniskajiem ekspertiem un politikas veidotājiem un likumdevējiem tautsaimniecības līmeņa jautājumu risināšanai. 

Augsta līmeņa konferenci rīko biedrība "Latvijas Formula 2050" sadarbībā ar Latvijas Universitāti, VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs", Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, AS "Latvijas valsts meži", AS "SEB banka", "Latvijas Mobilais Telefons". Tiešraide būs skatāma nacionālās informācijas aģentūras LETA mājas lapā.  

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI